Kane troeft Tadic af als Speler van de Week in de Europa League

Reacties

Harry Kane is verkozen tot Speler van de Week in de Europa League. De Tottenham Hotspur-uitblinker troefde Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Roberto Soldado (Granada) en Dusan Tadic (Ajax) af.

Kane troeft Tadic af als Speler van de Week in de Europa League
© Pro Shots

Tadic was tegen Young Boys (3-0) wederom belangrijk voor Ajax en eindigde uiteindelijk als tweede in de verkiezing tot Speler van de Week. De 32-jarige Serviër was betrokken bij de 1-0 van Davy Klaassen en maakte zelf vervolgens de 2-0, waarmee hij voor de vierde keer op rij scoorde. Tegen PSV (1-1), SC Heerenveen (0-3) en FC Groningen (3-1) was het ook al raak.

Waar Tadic in die duels telkens trefzeker was vanaf de stip, gebeurde dat tegen Young Boys weer eens uit open spel. Ook in dat opzicht is hij de clubtopscorer van Ajax, al moet hij die titel delen met Davy Klaassen en Antony. Ook zij maakten tien goals uit open spel voor de Amsterdammers.

Tadic voegde daar dus nog negen goals uit strafschoppen aan toe en is daarmee de afgetekende clubtopscorer van Ajax. Bovendien bereidde hij ook nog veelvuldig doelpunten van ploeggenoten voor: zeventien keer in totaal. De MVP van Ajax had dit seizoen in totaal in 36 goals een direct aandeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax dendert door, beste wedstrijd Álvarez in Ajax-tenue
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.