Kane en Pavard op lijstje met EK-teleurstellingen

Reacties

Kevin De Bruyne is vooralsnog de best beoordeelde speler in VI's EK-klassement, maar wie zakken dit toernooi juist door het ijs? Onder anderen WK-topscorer Harry Kane en wereldkampioen Benjamin Pavard bevinden zich in de onderste regionen.

Kane en Pavard op lijstje met EK-teleurstellingen
© Pro Shots

Kane is voorlopig nog geen schim van de speler voor wie Manchester City meer dan honderd miljoen euro over heeft. Zijn gemiddelde na drie optredens is exemplarisch: 5,33. Pavard maakt het met een moyenne van 5,25 nog iets bonter.

Met een 5 zijn Fabian Schär, Zeki Celik, Umut Meras, Ante Rebic en Grzegorz Krychowiak de slechtst beoordeelde spelers in de groepsfase. Andere opvallende laagvliegers zijn Teemu Pukki en Martin Dubravka, die woensdag niet extreem gelukkig keepte in het duel van Slowakije met Spanje.

In totaal zijn er zeventien spelers die gemiddeld lager dan een 5,5 scoren. In de 'floplijst' ontbreken de Nederlanders. In dit bericht lees je hoe de Oranje-internationals tot nu toe voor de dag komen.

ONDERKANT VI'S SPELER VAN HET EK-KLASSEMENT:

Speler Land Beoordelingen Gemiddelde
Fabian Schär Zwitserland 2 5,00
Zeki Çelik Turkije 3 5,00
Umut Meras Turkije 2 5,00
Ante Rebic Kroatië 2 5,00
Grzegorz Krychowiak Polen 2 5,00
Ozan Tufan Turkije 3 5,17
Teemu Pukki Finland 3 5,17
Kamil Jozwiak Polen 3 5,17
Martin Dubrávka Slowakije 3 5,17
Kenan Karaman Turkije 2 5,25
Rasmus Schüller Finland 2 5,25
Dmitri Barinov Rusland 2 5,25
Benjamin Pavard Frankrijk 2 5,25
Darko Velkovski Noord-Macedonië 3 5,33
Harry Kane Engeland 3 5,33
Stephen O'Donnell Schotland 3 5,33
Nélson Semedo Portugal 3 5,33
Uitleg

Spelers krijgen een beoordeling als ze minimaal een half uur hebben gespeeld. Alle cijfers die we uitdelen zijn te vinden onder de wedstrijdverslagen én in de VI PRO-artikelen waarin we opvallende spelers na een duel uitlichten. Alleen spelers met minimaal twee beoordelingen hebben we meegenomen in dit klassement. Daardoor ontbreekt onder anderen de Rus Anton Shunin, die tegen België een 4 kreeg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.