Kandidaat Allardyce baalt van traag Everton

Reacties

Sam Allardyce wordt niet de opvolger van Ronald Koeman bij Everton. De Engelse manager voerde meerdere gesprekken met de clubleiding van The Toffees, maar vond het hele proces uiteindelijk te lang duren.

Kandidaat Allardyce baalt van traag Everton

Allardyce, die eerder dit seizoen de kans om Frank de Boer op te volgen bij Crystal Palace al liet schieten, was aanvankelijk enthousiast over de functie bij Everton. 'Het is helaas uiteindelijk niet gegaan zoals ik dacht dat het zou gaan', vertelt de ervaren manager aan The Sun.

'Het duurde uiteindelijk zo ontzettend lang, dat ik zelf maar een beslissing heb genomen. Mijn beslissing was dat ik het maar niet moest worden. Ik richt me nu op andere kansen. Het zou een fantastische baan geweest zijn, maar het voelde gewoon niet goed.'

Allardyce miste namelijk het gevoel dat Everton echt heel graag met hem in zee wilde. 'En dat is wel het gevoel dat je wil krijgen tijdens gesprekken met mensen met wie je moet gaan werken. Ik kreeg echter het gevoel dat er twijfel bestond of ik wel de juiste man was.'

Zo wilde Everton Craig Shakespeare, die eerder dit seizoen werd ontslagen bij Leicester City, aanstellen als assistent van Allardyce. Big Sam zag dat niet zitten en wilde zelf zijn staf samenstellen. Bovendien wilde Everton hem slechts een contract tot het eind van dit seizoen aanbieden, terwijl Allardyce een meerjarige verbintenis voorstelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.