Allardyce denkt dat toekomstig managers kunnen leren van FIFA 18

Reacties

Sam Allardyce ziet in de nabije toekomst trainers in de voetballerij terechtkomen die het werk geleerd hebben via FIFA of andere voetbalgames. De voormalig bondscoach van Engeland sprak tegenover Talksport over technologie in het voetbal, waarbij Allardyce het ook had over videospellen.

Allardyce denkt dat toekomstig managers kunnen leren van FIFA 18

Voetbalclubs doen tegenwoordig veel met eSports – het spelen van FIFA namens échte clubs in échte competities – maar Allardyce gaat nog een stap verder. De manager denkt dat videospellen een nóg grotere rol gaan spelen in de voetballerij dan dat nu al het geval is. 'Ik heb mijn kleinzoon zien spelen. Hij kocht en verkocht spelers om vervolgens koploper te worden. Hij leerde hoe een voetbalclub te managen.'

Allardyce doelt op FIFA en Football Manager, spellen die jaarlijks realistischer worden. De coach is van mening dat de kennis die wordt opgedaan met het spelen van genoemde managementgames, erg interessant is. 'Het is vergezocht, dat weet ik, maar wanneer zal er de eerste manager zijn die zijn job geleerd heeft via FIFA 16, 17 of 18?', vraagt Allardyce zich af.

De trainer wordt zelf momenteel gelinkt aan de job van bondscoach van de Verenigde Staten. Allardyce moet de opvolger worden van de onlangs vertrokken Bruce Arena. Allardyce stond als laatste voor de groep als interim-manager bij Crystal Palace. 

FIFA 18: wie zijn de absolute toppers in de nieuwe editie?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.