'Kan vragen of Shevchenko bal in eigen doel schiet'

Maarten Martens en Héctor Moreno keren donderdag terug in de basis van AZ, dat in de Europa League thuisspeelt tegen Dinamo Kiev. De terugkeer van het duo gaat ten koste van Kew Jaliens en Johann Berg Gudmundsson. De vleugelspeler uit IJsland komt voor de eerste keer dit seizoen op de bank terecht.

'Kan vragen of Shevchenko bal in eigen doel schiet'

Voor Ragnar Klavan, die afgelopen zaterdag tijdens het uitduel met VVV-Venlo (1-0 zege) zijn enkelbanden verrekte, komt de derde groepswedstrijd te vroeg. Gill Swerts vervangt de Estse verdediger in de selectie van de Alkmaarders, waarin verder geen plaats is voor Graziano Pellè. AZ heeft de Italiaanse spits, in Venlo nog matchwinner, niet ingeschreven voor Europees voetbal.

Eerder dit seizoen werd Dinamo Kiev door Ajax uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, toch kent de club nog veel geheimen voor AZ. 'Ik weet nog niet precies wat we kunnen verwachten', aldus Verbeek tegen Voetbal International.

'We hebben vier wedstrijden bekeken en telkens speelden ze met een ander systeem. Onder de nieuwe trainer zijn ze duidelijk nog zoekende. Maar het blijft gewoon een goede ploeg die waarschijnlijk zal inzakken en gevaarlijk is in de counter.'

AZ heeft na twee duels drie punten, twee punten meer dan Dinamo Kiev. Een zege op de Oekraïners vergroot de kansen op overwintering in de Europa League. Verbeek gaat dus vol voor de winst donderdag.

'Ik kan wel vragen of Andriy Shevchenko die bal in zijn eigen doel schiet, maar dat zal hij niet doen. Dus als wij willen winnen, zullen we toch moeten aanvallen', besloot Verbeek. (Yoeri van den Busken)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen