Kampioenen Quiz: de fraaie club winnaars waarin Robben zich bevindt

Reacties

Het is gezien de enorme voorsprong van Bayern München nog slechts een kwestie van tijd voordat Arjen Robben voor de elfde keer in zijn loopbaan landskampioen wordt. Wellicht dat het komend weekend al gebeurt. Daarom een quiz over de spelers die net als Robben de landstitels aan elkaar regen.

Kampioenen Quiz: de fraaie club winnaars waarin Robben zich bevindt

Daarbij moeten we meteen een kanttekening maken. Als we alle spelers die net als Robben minstens tien keer kampioen werden hadden opgenomen in deze quiz, hadden daar ook veelvraten uit bijvoorbeeld Kazachstan, Noorwegen, Oezbekistan en Wit-Rusland tussen gestaan. Zo is, volgens Transfermarkt, Roar Strand de recordhouder met zestien (!) Noorse titels met Rosenborg BK. Maar ook de Oezbeek Timur Kapadze (13x), de Wit-Rus Valentin Belkevich (12x) of de al iets bekendere Oekraïense oud-spits Serhiy Rebrov (12x) konden er wat van.

Om de moeilijkheidsgraad van deze quiz enigszins binnen de perken te houden, hebben we ervoor gekozen alleen spelers mee te nemen die minstens één keer kampioen werden in een van de zeven landen die een Champions League wonnen (Dui, Eng, Fra, Ita, Ned, Spa, Por). Het resultaat is een bonte verzameling bekende maar ook een paar minder bekende (oud-)spelers die de afgelopen decennia minstens negen keer kampioen werden. De periode en de clubs waarmee ze kampioen werden geven we weg, plus het aantal titels per land. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.