Kampioen Dortmund niet langs tien man Leverkusen

Borussia Dortmund heeft zaterdag op bezoek bij Bayer Leverkusen in een tumultueus duel niet kunnen winnen. Het treffen tussen de kampioen en de vicekampioen van de vorige Duitse jaargang eindigde onbeslist, zonder treffers en met twee rode kaarten: 0-0.

Kampioen Dortmund niet langs tien man Leverkusen

Beide ploegen stonden voorafgaand aan het treffen van zaterdag op zes punten uit drie duels. In de eerste helft vielen weinig hoogtepunten te noteren. Duidelijk was al wel dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging op en neer, maar treffers bleven uit.

In de 64ste minuut kreeg de thuisploeg een flinke teleurstelling te verwerken. Net op het moment dat het duel harder begon te worden, ging Michal Kadlec namens Leverkusen over de schreef. Hij ging met een vliegende sliding hard door op de benen van Mario Götze en kreeg daarvoor terecht een rode kaart.

Bij Leverkusen ontpopte doelman Bernd Leno zich in het laatste half uur tot de man van de wedstrijd. Eerst hield hij Götze (harde volley) met behulp van de lat van scoren af. Even later was zijn safe op de inzet van Shinji Kagawa eveneens fraai.

Lang hield Borussia de overtalsituatie overigens niet intact. Götze zorgde met zijn tweede gele kaart voor een gelijk aantal spelers bij beide ploegen. In de laatste tien minuten vielen geen treffers meer, waardoor beide clubs na vier speelronden zeven punten hebben verzameld.

Borussia Dortmund zag nog wel een doelpunt van Mats Hummels wegens buitenspel afgekeurd worden. De achterstand op de twee koplopers, Werder Bremen en Bayern München, bedraagt zodoende twee punten.

Overigens was het beladen duel nog om een andere reden saillant. De tweelingbroers Lars (Leverkusen) en Sven Bender (Dortmund) speelden tegen elkaar. De hype rondom deze speciale gebeurtenis, alle Duitse kranten berichtten erover in de aanloop naar het duel, deed geen van beiden boven zichzelf uitstijgen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's