Kamp Spanje: voorzitter nu al geliefd en gehaat, Piqué spreekt zich uit

Reacties

De Spaanse sportkranten pakken donderdagochtend uiteraard groots uit met het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui en de aanstelling van Fernando Hierro. In de media wordt wisselend gereageerd op de beslissing van bondsvoorzitter Luis Rubiales.

Kamp Spanje: voorzitter nu al geliefd en gehaat, Piqué spreekt zich uit

Rubiales is pas sinds eind mei voorzitter van de Spaanse voetbalbond en nam direct het rigoureuze besluit om Lopetegui te ontslaan. Moedig, vindt columnist Ernest Folch van de krant Sport. 'De redenen die Rubiales gaf voor zijn besluit waren heel logisch. Een medewerker die achter de rug van zijn werkgever onderhandelt met iemand anders en niet eens het lef heeft om zijn voorzitter te informeren, moet onmiddellijk weg.'

Volgens Folch is Rubiales Real-voorzitter Florentino Pérez te slim af geweest. 'Hij bewoog zich als een olifant door de porseleinkast door Lopetegui te benaderen, met de arrogantie alsof hij de baas van de wereld is. Rubiales had echt wel door dat zijn macht werd ondermijnd. Als hij dat nu zou toestaan, zou hij de marionet van Pérez worden. Maar hij toonde moed en nam de moeilijkste beslissing die een voorzitter moet nemen.'

Javier Clemente, tussen 1992 en 1998 bondcoach van Spanje, heeft juist geen goed woord over voor Rubiales. 'Als we het over voetbal hebben, over wat een club is en wat sportmanagement inhoudt, snapt Rubiales er helemaal niets van', zei Clemente bij Onda Vasca. 'Sinds hij voorzitter is, vervangt hij een hoop mensen die er al heel lang werken. Hij is een groentje en zijn argumenten zijn een beetje dictatoriaal.'

De bezoekers van de website van de krant El Mundo Deportivo zijn het grotendeels eens met het ontslag van Lopetegui en steunen voorzitter Rubiales. Op een poll op de website reageerden ruim negentienduizend mensen en 85 procent daarvan gaf aan het ontslag van Lopetegui te begrijpen.

Verdediger Gerard Piqué stuurde na het ontslag van Lopetegui een optimistische boodschap de wereld in door naar de basketbalploeg van Michigan uit 1989 te wijzen. De club ontsloeg vlak voor het begin van de competitie trainer Bill Frieder en stelde assistent Steve Fisher aan als opvolger. Hij leidde de ploeg uiteindelijk naar de titel, wat een voorbeeld moet zijn voor Spanje. 'Allemaal samen, nu meer dan ooit', tweette Piqué.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groep B: Spaanse wraak, Portugese droom en Eredivisie-invloeden
'Het maakt niet veel uit wie je in de Spaanse dug-out zet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.