Kalou na akelig vertrek bij Hertha BSC ploeggenoot van Honda

Reacties

Salomon Kalou heeft na zijn vervelende vertrek bij Hertha BSC een nieuwe club gevonden. De voormalig Feyenoorder vervolgt zijn loopbaan in Brazilië: hij gaat tekenen bij Botafogo.

Kalou na akelig vertrek bij Hertha BSC ploeggenoot van Honda
© Pro Shots

Kalou (34) speelde de laatste zes jaar voor Hertha en was lange tijd een publiekslieveling. Met de kennis van nu bleef hij echter een jaar te lang in Berlijn. Jürgen Klinsmann wilde de Ivoriaan in januari dumpen, maar de aanvaller vond geen nieuwe club. Na het razendsnelle vertrek van Klinsmann veranderde er niets aan de positie van Kalou binnen de ploeg.

In de aanloop naar de herstart van het Bundesliga-seizoen kwam de Ivoriaan in opspraak. Hij deelde op Facebook een live-video, waarin ploeggenoten klaagden over loonverlies tijdens de coronacrisis en te zien was dat Kalou en zijn medespelers het niet zo nauw namen met de hygiënevoorschriften. Kalou bood nog wel zijn excuses aan, maar het mocht niet baten: hij werd geschorst.

Kalou kwam in de laatste negen competitiewedstrijden door zijn schorsing niet meer in actie en vertrok zo door de achterdeur bij Hertha, waar zijn contract afliep. Nu gaat hij verder bij Botafogo. Bij zijn nieuwe werkgever wordt de 34-jarige Kalou ploeggenoot van Keisuke Honda, die al eerder voor de Braziliaanse club koos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.