Jaren de ster, na een video gehaat: Rekik steunt uitgekotste Kalou

Reacties

Het tijdperk van Salomon Kalou bij Hertha BSC krijgt een zeer vervelend einde, nu hij na het delen van een ongepaste video door de clubleiding op non-actief is gezet. Het Hertha-bestuur heeft het helemaal gehad met de ster van weleer, maar (oud)-ploeggenoten laten hem niet zomaar vallen.

Jaren de ster, na een video gehaat: Rekik steunt uitgekotste Kalou
© Pro Shots

Kalou hoopte Berlijn in de aankomende zomer via de voordeur te kunnen verlaten. Goed, de voormalig Feyenoorder was dit seizoen al op een zijspoor beland, maar de fans waren toch vast niet vergeten wat hij eerder in het shirt van Die Alte Dame had laten zien? Kalou groeide na zijn komst van Lille in 2014 al snel uit tot een publiekslieveling en was in zijn tweede seizoen bij de club goed voor zeventien doelpunten. Ook in 2017/18 haalde hij met twaalf goals de dubbele cijfers.

© Pro Shots

Kalou was een grote man bij Hertha. Hij was belangrijk voor de ploeg, hielp teamgenoten beter spelen en droeg in het afgelopen seizoen zelfs in een paar weken de aanvoerdersband om zijn arm. Met de kennis van nu had Kalou in de vorige zomer moeten vertrekken. Hij bleef Hertha echter trouw en hoopte op een mooie manier zijn contract te kunnen uitdienen. Het liep anders. Kalou raakte zijn basisplaats kwijt en kreeg in januari van Jürgen Klinsmann te horen dat hij weg moest. De Ivoriaan mocht van de hoofdtrainer zelfs niet meer met de selectie meetrainen.

Kalou kreeg langer vakantie om een club te vinden. Daar slaagde hij niet in. De interesse van Aston Villa liep op niets uit en ook een Amerikaans avontuur ging niet door. Kalou bleef bij Hertha, waar Klinsmann tot de vreugde van de aanvaller al snel weer vertrok. Aan zijn positie binnen de ploeg veranderde niets. In de laatste wedstrijden voordat het voetbal werd stilgelegd vanwege de coronapandemie zat Kalou niet bij de selectie van interim-trainer Alexander Nouri.

Nouri is opgevolgd door Bruno Labbadia en met deze coach voor de groep hoopte Kalou bij een eventuele Bundesliga-herstart toch nog wat te kunnen laten zien. Woensdag werd bekend dat het seizoen inderdaad afgemaakt kan worden, maar Kalou hoeft niet te rekenen op een nieuwe kans. De aanvaller gooide zijn eigen glazen in, door op Facebook een live-video vanuit de kleedkamer te delen. In die video klaagden medespelers over het loonverlies tijdens de coronacrisis en was duidelijk te zien dat Kalou het niet zo nauw nam met de hygiënevoorschriften. Hij bood na de ontstane ophef nog wel zijn excuses aan, maar het mocht niet baten. Kalou is voor een onbepaalde tijd geschorst.

Volgens BILD nam de aanvaller dinsdag afscheid van zijn ploeggenoten en bood hij in tranen zijn excuses aan. Zijn Hertha-tijd is voorbij, zo weet Kalou maar al te goed. Het gewenste einde komt er niet en dat doet pijn. Niet alleen bij de aanvaller, maar ook bij enkele van zijn ploeggenoten, onder wie Karim Rekik. De Nederlander spreekt op Instagram mooie woorden over Kalou.

'Ik wil beginnen met je te bedanken', schrijft Rekik, die sinds 2017 bij Hertha speelt, over Kalou. 'Niet alleen voor wat je hebt gedaan voor Hertha BSC, maar voor het voetbal in het algemeen. Bovendien wil ik je bedanken voor de impact die je hebt gehad op mijn persoonlijke leven. Je bent een van de meest vriendelijke, meest eerlijke mensen die ik ken en dat is waarom je voor mij meer dan een vriend bent. Je bent mijn broer.'

Kalou kon deze tekst wel waarderen. 'Man, ik ben zo blij dat ik hier de kans krijg om met je te spelen. U bent een ongelooflijke speler. Maar u bent zelfs een beter mens. Dank u. Ik waardeer. En ik heb hier altijd alles wat je me nodig hebt. heel erg bedankt', schrijft hij, in het Nederlands, als reactie onder de post van Rekik.

View this post on Instagram

I want to start off by saying thank you, not only for what you have done for Hertha BSC, but also for football in general. Lastly I want to thank you for the impact you have made on my life personally, you are one of the kindest, most honest people I know and that is why you are more than just my friend but my brother. @salomonkalou Je voudrais commencer par te dire merci, non seulement pour ce que tu as fait pour Hertha BSC mais aussi pour le football en général. Enfin je veux te dire merci pour l’impact que tu as eu dans ma vie personnellement, t’es l’une des personnes la plus gentille et la plus honnête que je connaisse et c’est pourquoi tu es plus que juste mon ami mais mon frère. @salomonkalou

A post shared by Karim Rekik .لا إله إلا الله⚽️ (@karimrekik) on

Ook Ondrej Duda, dit seizoen door Hertha verhuurd aan Norwich City, springt op de bres voor Kalou. 'Weet dat niemand perfect is. NIEMAND! Ik wil God bedanken dat ik de kans heb gekregen om met jou samen te spelen', schrijft hij over Kalou. 'Ik heb veel van je geleerd en ik weet hoe groot jouw hart is. Iedereen om je heen zal hetzelfde zeggen. Weet dat ik altijd achter je sta, wat er ook gebeurt.'

Het is vooralsnog onduidelijk wat Kalou na dit seizoen zal gaan doen. Zijn transfervrije status maakt hem voor veel clubs aantrekkelijk. Zolang hij maar belooft om niet in de kleedkamer te gaan filmen.

Spelersprofiel

S. Kalou


Geboortedatum:
5 augustus 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Oumé
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Arta / Solar 7
Bekijk hier al onze video's
Meer S. Kalou
Meer over S. Kalou
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.