Kali wanhoopt niet: 'Maar kunnen nu niet eens elf-tegen-elf spelen'

Reacties

Willem II won woensdagavond in een oefenduel met 0-7 bij de amateurs van Uno Animo uit Loon op Zand, maar middenvelder Anouar Kali weet als geen ander dat er nog meer dan genoeg werk aan de winkel is voor de Tilburgers.

Kali wanhoopt niet: 'Maar kunnen nu niet eens elf-tegen-elf spelen'

Willem II had tegen de plaatselijke tweedeklasser 23 minuten nodig om (via Kali) op voorsprong te komen, maar daarna zorgden testspeler Karim Rossi, nieuweling Karim Coulibaly en Jordy Croux (vanaf de penaltystip) voor de 0-4 ruststand. In de tweede helft bepaalden Jong Willem II'ers Raies Roshanali (proefspeler, tweemaal) en Dani Koks de eindstand op 0-7. De opstelling van de tweede helft, met vrijwel alleen maar jeugdspelers, vertelt ook volgens Kali het hele verhaal van de situatie waarin Willem II momenteel verkeert.

De selectie was namelijk al erg smal, waarna Andreas Calcan woensdag op de training uitviel met een blessure, Thom Haye tegen Uno Animo door zijn enkel ging (al leek zijn blessure mee te vallen) en spits Fran Sol donderdag een lichte operatie moet ondergaan. 'Er moet nog wel wat bij, dat klopt', grijnsde Kali na afloop. Trainer Erwin van de Looi had graag met twee verschillende elftallen willen spelen, maar had daar simpelweg de mankracht niet voor.

'We hebben nu in ieder geval weer drie keepers', doelde Kali op de woensdag aangetrokken Stefan van der Lei. 'Maar het is verre van ideaal, we kunnen op trainingen niet eens fatsoenlijk elf-tegen-elf spelen. En dat is zonde. Er staat nu een basis, maar het is nog lang niet genoeg. We moeten toe naar een volledige selectie, zo snel mogelijk."

Reden voor paniek is er volgens Kali echter nog niet. 'Ik heb alle vertrouwen in technisch directeur Joris Mathijsen, ik weet dat iedereen bij Willem II zo snel mogelijk duidelijkheid wil. Want pas dán kunnen we een doelstelling gaan formuleren voor komend seizoen, als de selectie rond is. Dus daar hebben we het intern nog niet over gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.