Kaká geschorst na bizarre rode kaart voor onschuldig incident

Reacties

Kaká is door de Amerikaanse voetbalbond voor een wedstrijd geschorst wegens een onschuldig incident. De Braziliaan moest in het duel van Orlando City FC met New York Red Bulls op zondag het veld verlaten omdat hij als dolletje de hand op de mond van zijn bevriende oud-collega Aurélien Collin legde.

Kaká geschorst na bizarre rode kaart voor onschuldig incident

De 35-jarige spelmaker deed dat al lachend bij het sussen van een opstootje in de slotfase van het door New York Red Bulls gewonnen duel (3-1). De wedstrijdleiding kon het echter niet waarderen, want de Gouden Bal-winnaar van 2007 kreeg rood van de scheidsrechter op aanraden van de videoarbitrage.

Collin, die eerder bij Orlando City samenspeelde met Kaká, probeerde de leidsman nog tevergeefs te overtuigen om zijn beslissing terug te nemen, maar dat mocht niet baten. Door de rode prent mist Kaká nu ook nog eens het treffen met Columbus Crew.

De werkgever van de middenvelder liet maandag in een statement weten niet in beroep te gaan tegen de straf, maar merkte daarin nog wel even fijntjes op dat Kaká in zijn hele loopbaan alleen in de MLS de catacomben moest opzoeken (twee maal).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.