Kaiserslautern viert terugkeer op tweede niveau in stijl

Reacties

1. FC Kaiserslautern is het seizoen op uitstekende wijze begonnen. De gevallen Duitse grootmacht opende het seizoen in de Tweede Bundesliga met een late overwinning op Hannover 96. Het betekende een terugkeer in stijl voor die roten Teufel, die vorig seizoen na vier jaar promoveerden op het derde niveau.

Kaiserslautern viert terugkeer op tweede niveau in stijl
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
2 - 1
Hannover 96
Hannover 96

Kaiserslautern was in 1963 een van de clubs die begon aan de toen nieuw ingevoerde Bundesliga. De club was een vaste bespeler en werd in 1991 zelfs kampioen. Twee seizoenen later degradeerde de club echter voor het eerst, waarna een ongekend sprookje volgde. Kaiserslautern promoveerde namelijk als kampioen van het tweede niveau en werd vervolgens in 1998 direct kampioen van de Bundesliga.

De club deed vervolgens nog enkele jaren mee in de subtop, waarna opnieuw het verval intrad. Tussen 2006 en 2010 speelde Kaiserslautern op het tweede niveau. Na een opleving daalde de club in 2012 opnieuw af naar de Tweede Bundesliga. Mede door financiële problemen volgde in 2018 de degradatie naar de Derde Bundesliga. Langzaam maar zeker werd daar de weg omhoog ingezet, met de promotie van vorig seizoen als voorlopig hoogtepunt. In de play-offs werd Dynamo Dresden, een andere roemruchte club, naar de Derde Bundesliga verwezen.

De Tweede Bundesliga begint dit weekeinde al en Kaiserslautern trapte vrijdag af tegen Hannover. Ruim veertigduizend toeschouwers zagen de viervoudig kampioen van Duitsland in de slotfase winnen. Mike Wunderlich maakte al vroeg de 1-0, waarna Hannover in de tweede helft terugkwam via Havard Nielsen. Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, tot Kevin Kraus in de extra tijd de 2-1 binnenwerkte.

Bekijk hier al onze video's
Meer 1. FC Kaiserslautern
Meer over 1. FC Kaiserslautern
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.