Kampioensspits van Feyenoord denkt aan roemloos afscheid

Reacties

Met 21 goals had Nicolai Jørgensen een groot aandeel in de zo bevrijdende landstitel van Feyenoord in 2017, zes jaar later hoopt de Deense spits op nog één avontuur. Lukt dat niet, neemt hij op roemloze wijze afscheid van de voetballerij.

Kampioensspits van Feyenoord denkt aan roemloos afscheid
© Pro Shots

Jørgensen (32) speelde uiteindelijk vijf seizoenen bij Feyenoord, zijn eerste seizoen was ook meteen zijn succesvolste. Hij werd topscorer van de Eredivisie, nam een kwart van de doelpuntenproductie van de kampioen op zich en kon daarna voor een flink miljoenenbedrag vertrekken naar Newcastle United. Het verhaal is bekend: Feyenoord en Jørgensen gingen uiteindelijk niet in op de aanbieding van de Engelsen en in 2021 vertrok hij naar Kasimpasa in Turkije.

Sindsdien is het niet veel beter gegaan met de carrière van Jørgensen. De Deense spits maakte in een half seizoen twee doelpunten in de Turkse competitie, voordat hij terugkeerde in Denemarken bij FC Kopenhagen. Na negen duels werd zijn contract niet verlengd en dus zit Jørgensen al sinds de zomer van 2022 zonder club.

In de show Klubben van Discovery+ werd Jørgensen uitgenodigd om te praten over zijn toekomst. Hij legde uit waarom hij nog geen nieuwe club heeft. 'Ik wachtte op een mooi avontuur in het buitenland. Een mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terecht zouden komen op een leuke plek. Maar er is geen mooie bestemming voorbijgekomen. Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden.'

Nicolai Jørgensen als international van Denemarken. Hij kwam tot 39 interlands en speelde drie duels op het WK van 2018.
© Pro Shots
Nicolai Jørgensen als international van Denemarken. Hij kwam tot 39 interlands en speelde drie duels op het WK van 2018.

Jørgensen legde uit waar hij zijn zinnen op heeft gezet en vertelde op grappige wijze waarom een van de mogelijkheden afviel. 'De opties die ik zag waren de Verenigde Staten en Australië. Maar ik ben bang voor beesten en Thomas Kristensen (zijn voormalig teamgenoot bij Kopenhagen, red.) liet me een foto zien van toen hij daar nog speelde. Er lag een python van vier meter op een speelplaats. Toen had ik zoiets van: het wordt Verenigde Staten.'

Het juiste avontuur is dus echter niet voorbijgekomen. Jørgensen geeft zichzelf nog twee transferperiodes de tijd. 'Dus tenzij er een wonder gebeurt en we die kans krijgen, denk ik dat ik klaar ben met voetbal. De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.