Juventus zet met Coppa Italia eerste stap richting historische treble

Reacties

Juventus heeft woensdagavond de Coppa Italia gewonnen. De Oude Dame was in de bekerfinale met 2-0 te sterk voor het Lazio van Stefan de Vrij.

Juventus zet met Coppa Italia eerste stap richting historische treble

Juventus schreef de laatste twee edities van het bekertoernooi op zijn naam en was dan ook de torenhoge favoriet voor de finale in Stadio Olimpico, maar Lazio begon brutaal. Baldé Keita, in zijn laatste vier Serie A-duels goed voor zeven treffers, raakte in de zesde minuut de paal naast Juventus-doelman Neto, die in het bekertoernooi de plaats van Gianluigi Buffon inneemt.

Juventus liet de Romeinen even uitrazen en nam na een minuut of tien het initiatief over. Niet veel later was het raak. Dani Alves, die Juventus met drie assists en een doelpunt ook al eigenhandig naar de Champions League-finale had geschoten, sloeg toe. De Braziliaan volleerde met een stuit raak na een prima voorzet van landgenoot Alex Sandro.

Juventus nam geen gas terug na die vroege openingstreffer. Sterker nog: er werd nog een tandje bijgeschakeld. In de 24ste minuut kwam de beloning. Alex Sandro kopte een hoekschop van Paulo Dybala door, waarna Leonardo Bonucci kon binnentikken.

In de tweede helft waren de kansen schaarser. Onder anderen Gonzalo Higuaín en Ciro Immobile waren dicht bij een treffer, maar beide spitsen kregen de bal er niet in, waardoor Juventus de Coppa Italia zonder al te veel problemen voor het derde jaar op rij kon binnenhalen. Bij Lazio bleef Wesley Hoedt op de bank.

Het is de eerste van de drie prijzen die Juventus dit seizoen hoopt te winnen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri ligt op koers voor de eerste treble in de geschiedenis van de club. Komende zondag kan met het kampioenschap de tweede trofee worden binnengehaald. Bij winst in eigen huis tegen Crotone pakt Juventus de zesde landstitel op rij. Op 3 juni wacht de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.