Juventus voert druk op bij Napoli, Roma wint in sneeuw

Juventus heeft de druk bij directe achtervolger Napoli gelegd met een 3-0 overwinning tegen Siena. AS Roma kwam op bezoek bij Atalanta Bergamo terug van een vroege achterstand en boekte zijn tweede zege onder trainer Aurelio Andreazzoli.

Juventus – Siena 3-0Na de 1-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen AS Roma was Juventus er alles aan gelegen om thuis tegen Siena weer drie punten bij te schrijven. Geen makkelijke opdracht, want de Toscaanse laagvlieger won de laatste weken van topclubs als Lazio en Internazionale.

Tegen koploper Juve bleef een stunt echter uit. Al vanaf de aftrap legde het elftal van trainer Antonio Conte de Siena-defensie het vuur aan de schenen. Na een half uur brak Stephan Lichtsteiner (hoofdbeeld) dan eindelijk de ban. Siena-sluitpost Gianluca Pegolo verwerkte een pass van Mirko Vucinic maar half, waardoor de Zwitserse vleugelverdediger de score kon openen (foto onder).

Na rust liep Juventus uit naar een eenvoudige zege, omdat Siena het de landskampioen ook in de tweede helft niet moeilijk kon maken. Door treffers in het laatste kwartier van Sebastian Giovinco en Paul Pogba werd het uiteindelijk 3-0. In de slotfase maakte Giorgio Chiellini nog zijn rentree na twee maanden afwezigheid door een kuitblessure. Het gat met nummer twee Napoli bedraagt nu zeven punten. Maandag kan de club van trainer Walter Mazzarri de kloof met Juventus weer verkleinen tot vier punten op bezoek bij Udinese. Siena blijft negentiende met 21 punten.

Atalanta - AS Roma 2-3AS Roma heeft op bezoek bij Atalanta een knappe overwinning geboekt. Het competitieduel kende een spectaculaire eerste helft waarin beide ploegen twee keer tot scoren kwamen. De bezoekers trokken echter aan het langste eind dankzij de winnende treffer van Vassilis Torosidis: 2-3.

Het duel begon niet goed voor Roma, waar Maarten Stekelenburg opnieuw onder de lat stond. Al na acht minuten nam Atalanta de leiding dankzij een doelpunt van Marko Livaja, die vlak voor rust zijn tweede treffer zou aantekenen en de 2-2 ruststand zou bepalen.

Voor de tweede treffer van de Kroaat hadden de bezoekers al de gelijkmaker en de 1-2 aangetekend in het duel dat werd geteisterd door de hevige sneeuwval. Doelpuntenmakers namens Roma waren de Braziliaan Marquinho en Miralem Pjanic, die op fraaie wijze een vrije trap binnenschoot.

Na de rust een beduidend minder duel waarin Torosidis de eindstand bepaalde namens de ploeg van trainer Aurelio Andreazzoli. Roma staat mede door de overwinning op de achtste plaats, terwijl Atalanta plaats vijftien bezet in de Serie A.

Cagliari – Torino 4-3De slotfase van deze wedstrijd was er één om niet snel te vergeten. Het duel, dat achter gesloten deuren werd afgewerkt, leek bij een 2-2 tussenstand te worden beslist toen Angelo Ogbonna (Torino) rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler in de eigen zestien. De daarop volgende strafschop werd benut door Cagliari's Mauricio Pinilla.

Torino-invaller Abou Diop maakte het nog erger; hij viel in de 88ste minuut in en werd in diezelfde minuut met rood van het veld gestuurd na het uitdelen van een elleboogstoot. Wonder boven wonder maakte Torino met negen man 3-3 vanaf de strafschopstip. Dat was niet het slotakkoord; in de allerlaatste minuut van de blessuretijd zorgde Daniele Conti voor 4-3 en dus de overwinning voor Cagliari.

Overige uitslagenParma - Catania 1-2 Sampdoria - Chievo 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.