Juventus kan weer beschikken over steunpilaar Chiellini

Giorgio Chiellini staat aan de vooravond van zijn rentree bij Juventus. Met de terugkeer van de van een kuitblessure herstelde verdediger mikt de Italiaanse koploper op een vroegtijdige beslissing van de Italiaanse titelstrijd.

Juventus kan weer beschikken over steunpilaar Chiellini

Medio december zag Juventus de 28-jarige Chiellini geblesseerd wegvallen. Het was het sein voor trainer Antonio Conte om in de winterstop met Federico Peluso extra defensieve versterking binnen te halen. De van Atalanta overgekomen verdediger kon echter niet voorkomen dat Juve in 2013 al tien punten verspeelde.

Nu Chiellini mogelijk volgende week vrijdag tegen Napoli alweer in de basis kan starten, hoopt Conte dat de landskampioen weer even onverslaanbaar wordt als tijdens de eerste seizoenhelft. In het kalenderjaar 2012 verloor Juventus met Chiellini in de basis immers alleen van Internazionale.

In de wedstrijden waarin de 57-voudig international wegens zijn blessure ontbrak viel opvallend genoeg veel vaker puntenverlies te noteren. AC Milan, AS Roma en Sampdoria wonnen in 2012/13 allen van Juventus, terwijl Genoa en Parma een punt afsnoepten van de aan de top teruggekeerde club uit Turijn.

Conte wrijft zich daarom al in de handen bij het idee dat hij weer over Chiellini kan beschikken. De verwachting is dat de linksbenige verdediger daarom aanstaande zondag tegen Siena al zijn rentree als invaller zal maken. Zo hoopt Conte zijn onmisbare steunpilaar klaar te stomen voor het met het oog op de titelstrijd belangrijke bezoek op 1 maart aan Napoli, dat tweede staat met vier punten achterstand.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen