Juventus stort zich na kleurloos slot kampioensjaar op hét grote vraagstuk

Reacties

Juventus heeft zondag het seizoen 2018/19 afgesloten. Op bezoek bij Sampdoria liep de kampioen in de laatste tien minuten tegen een nederlaag aan.

Juventus stort zich na kleurloos slot kampioensjaar op hét grote vraagstuk
Sampdoria
Sampdoria
2 - 0
Juventus
Juventus

Voor Juventus zijn de afgelopen wedstrijden al stuk voor stuk duels om des keizers baard geweest. De club kroonde zich op 20 april tot kampioen van Italië en speelde vervolgens driemaal gelijk (tegen Internazionale, Torino en Atalanta Bergamo) en verloor op bezoek bij AS Roma.

Zondag was het al niet veel beter. Sampdoria (voor wie ook niets meer op het spel stond) mocht de bal hebben en kreeg kansen via Fabio Quagliarella, maar die schoot de eerste keer te zacht in en schoot bij de tweede mogelijkheid de bal over het doel.

Juventus deed het kalm aan en noteerde pas in het tweede bedrijf kansen. Daarbij schoot Moise Kean naast en mikte Paulo Dybala net te hoog. Scheidend trainer Massimiliano Allegri had Cristiano Ronaldo niet eens meegenomen naar Genua en zag vanaf de kant hoe Juventus een weinig verheffende avond beleefde.

Zo'n tien minuten voor het einde dacht Kean zijn team op voorsprong te helpen. De jonge aanvaller sprong weg na een pass vanuit het middenveld en schoof de bal binnen, maar werd tot verbazing van velen teruggefloten wegens buitenspel.

Even later was het aan de overkant wél raak. Na een inworp ging Gregoire Defrel de combinatie aan met Manolo Gabbiadini, waarna hij met meer geluk dan wijsheid de bal langs doelman Carlo Pinsoglio frommelde. In blessuretijd tekende Gianluca Caprari met een rake vrije schop zelfs voor een tweede treffer bij Sampdoria, maar bij Juventus zullen weinigen echt malen om het verlies.

Acht titels op rij
De achtste Scudetto op rij is immers al wekenlang in huis en de concurrentie hield ook dit seizoen weer voortijdig de pas in. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht in Turijn. De komende weken zal er vanaf de buitenkant niet veel veranderen aan dat beeld. Intern ligt er echter veel werk voor de directie van La Vecchia Signora.

Belangrijkste vraagstuk is de nieuwe trainer: voor nu lijkt nog volstrekt onduidelijk wie dat wordt. De laatste dagen zijn vele namen rondgegaan: Pep Guardiola, Maurizio Sarri, Mauricio Pochettino, Sinisa Mihajlovic en Simone Inzaghi, om er maar een paar te noemen. De naam van Guardiola viel al dusdanig vaak, dat hij zich zelfs genoodzaakt zag hardop te zeggen dat hij hoe dan ook niet naar Turijn vertrekt in de zomermaanden.

Massimiliano Allegri zat zondag voor de laatste keer op de bank als trainer van Juventus.
Massimiliano Allegri zat zondag voor de laatste keer op de bank als trainer van Juventus.

Wie het dan wel wordt is nog ongewis. Ook Juventus-directeur Fabio Paratici liet zich er zondag niet over uit de tent lokken. 'We hoeven hier geen krantenkoppen te gaan schrijven en ik ben hier ook niet om een wedloop in gang te zetten. Wij willen vooral een sterke selectie neerzetten', aldus Paratici.

'En dat gaan we ook doen. Onze ploeg wordt samengesteld volgens de koers van onze nieuwe trainer. Logischerwijs wachten we dus tot hij hier is, voor we allerlei zetten gaan doen', aldus Paratici. Dat er intern ideeën leven over de ideale opvolger van Allegri is evident.

Voorlopige radiostilte
'Maar totdat alle competities voorbij zijn, lijkt het me niet meer dan netjes om stil te blijven. Dat is respectvol richting iedereen', benadrukt de directeur van Juventus. Dat de naam van Guardiola steeds weer terugkomt vindt hij ronduit verbazingwekkend, zegt hij.

'We leven in een gekke wereld. Wij hebben nooit een gesprek gevoerd met Guardiola en hebben ook nooit aan hem gedacht. Hij heeft ook een doorlopend contract bij Manchester City, toch? Dan is het toch raar dat dit steeds weer terugkomt? Nou, goed, zo is deze wereld soms. Dat moeten we dan maar aanvaarden', aldus Paratici.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.