'Juventus gaat vol voor Suárez als opvolger van Higuaín'

Reacties

Juventus lijkt de nieuwe bestemming van Luis Suárez te worden. Volgens Italiaanse media heeft de 33-jarige spits al een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit Turijn.

'Juventus gaat vol voor Suárez als opvolger van Higuaín'
© Pro Shots

Dat Suárez na zes jaar gaat vertrekken bij Barcelona, is al een tijdje duidelijk. Toen voorzitter Josep María Bartomeu enkele weken geleden de spelers opnoemde die niet mochten vertrekken, werd de naam van de Uruguayaan heel bewust niet genoemd. Dat schoot bij Suárez in het verkeerde keelgat.

'Er wordt gesproken over spelers die weg mogen of dat er veranderingen doorgevoerd gaan worden. Maar niemand heeft mij verteld dat ze zonder me kunnen. Als dat wel zo is, dan zou de club er goed aan doen om dit persoonlijk aan mij te vertellen', reageerde Suárez gepikeerd.

De spits werd de afgelopen tijd met veel clubs in verband gebracht. Ook een terugkeer naar Ajax werd genoemd als optie, maar het lijkt nu dus Juventus te worden. De club van trainer Andrea Pirlo is op zoek naar een ervaren opvolger van Gonzalo Higuaín. Voor die rol waren eerder Edin Dzeko en Arek Milik in beeld, maar Juventus gaat volgens de Italiaanse pers nu vol voor Suárez.

La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport, de twee grootste sportkranten, schrijven dat Suárez al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Juventus. Hij kan in Turijn hetzelfde salaris verdienen als in Barcelona: tien miljoen euro per jaar, dat kan oplopen naar vijftien.

Juventus hoopt Suárez gratis over te nemen van Barcelona: in dat geval moet Suárez met de club een overeenkomst sluiten over de ontbinding zijn tot medio 2021 doorlopende contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.