Juventus dankzij Buffon met één been in finale

Hans Hateboer en Marten de Roon hebben een wonder nodig om zich met Atalanta Bergamo te plaatsen voor de eindstrijd van het toernooi om de Coppa Italia. In de eerste halve finale werd met 0-1 verloren van Juventus.

De club uit Turijn kende een bliksemstart in Stadio Atleti Azzurri d'Italia, want al na drie minuten opende Gonzalo Higuaín de score. De spits werd weggestuurd door Sami Khedira en rondde koel af. Het was de snelste treffer van Juventus dit seizoen.

In de 25ste minuut kreeg Atalanta een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een handsbal van Medhi Benatia werd door de arbitrage in eerste instantie niet waargenomen, maar de videoscheidsrechter bood uitkomst. Papu Gómez ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gered worden door Gianluigi Buffon.

Na rust was Atalanta de bovenliggende partij, maar grote kansen leverde dat lang niet op. Tot in de 88ste minuut toen Buffon zich opnieuw onderscheidde. Dit keer redde de veertigjarige doelman, die zijn rentree maakte na een spierblessure, uitstekend op een inzet van Josip Ilicic.

Buffon bezorgde Juventus daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return op 28 februari. In de andere halve finale staan AC Milan en Lazio tegenover elkaar. Woensdag wordt de heenwedstrijd gespeeld in Milaan.