Flets Juventus slaat toe na memorabele rode kaart Chievo

Reacties

Zonder een grootse indruk te maken heeft Juventus zaterdag een nieuwe zege geboekt in de Serie A. De landskampioen rekende af met een negental van Chievo: 0-2.

Flets Juventus slaat toe na memorabele rode kaart Chievo

Wegens fysiek malheur schitterden Benedikt Höwedes, Claudio Marchisio, Blaise Matuidi en Paulo Dybala door afwezigheid bij Juventus. Ook Gianluigi Buffon was nog niet tijdig wedstrijdfit. Waarschijnlijk viert de doelman, die zondag de veertig jaar aantikt, dinsdag zijn rentree in het Coppa Italia-duel met Atalanta Bergamo.

Zoals verwacht liet Chievo het initiatief volledig aan Juventus, dat het overwicht lange tijd niet kon uitdrukken in mogelijkheden, laat staan doelpunten. Het tempo lag te laag om de hechte defensie van de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Pas na een half uur werd aanvalsleider Gonzalo Higuaín in stelling gebracht. Het schot van de Argentijn kon doelman Stefano Sorrentino niet verontrusten.

Samuel Bastien gaf de thuisploeg onbedoeld een perfect excuus om nog meer het accent op de defensie te leggen. De Belg kreeg in de 38ste minuut totaal onnodig een tweede gele kaart voor het vasthouden van Kwadwo Asamoah op het middenveld. Het numerieke voordeel leidde niet tot een kansenregen voor Juventus, dat duidelijk de creativiteit van Dybala miste.

Na ruim een uur moest Chievo zelfs met negen man verder door een directe rode kaart voor Fabrizio Cacciatore. De verdediger klaagde eerst dat hij geen vrije trap kreeg en hekelde daarna het feit dat de scheidsrechter hem niet toestond het veld snel weer te betreden nadat hij een blessurebehandeling leek te moeten ondergaan. Dit deed Cacciatore met een gebaar alsof hij in de boeien werd geslagen, zie onder.

Met zoveel ruimte op het veld kon de 0-1 simpelweg niet uitblijven. Die kwam dan ook, en wel van de voet van Sami Khedira. De Duitse middenvelder knalde hard raak en zette Juventus zo op het spoor van weer een zege. Deze kreeg in de slotfase nog iets meer aanzien door een goal van Higuaín, die toesloeg met het hoofd. De titelverdediger nam de koppositie over van Napoli, dat zondag de eerste plaats kan heroveren bij een overwinning op Bologna.

Sassuolo - Atalanta Bergamo 0-3
Atalanta speelt dit seizoen zijn Europa League-wedstrijden in het MAPEI Stadium en voelt zich wel thuis in de thuishaven van Sassuolo. Dat bleek ook zaterdag wel weer, want met Marten de Roon negentig minuten binnen de lijnen werd er met 0-3 gewonnen van i Neroverdi. Andrea Masiello opende met een rake kopbal de score ('30), Bryan Cristante schoot uit de draai de 0-2 binnen ('83) en Remo Freuler verzorgde kort voor het einde ('86) het slotakkoord. Sassuolo eindigde nog met tien man; in de extra speeltijd kreeg Edoardo Goldaniga zijn tweede gele kaart te zien.

Bij Sassuolo was Timo Letschert vanwege een langdurige knieblessure nog niet van de partij. De mandekker staat al sinds oktober buitenspel. Hans Hateboer kwam aan de kant van Atalanta een ruim kwartier voor tijd als invaller in de ploeg voor voormalig Heracles-verdediger Robin Gosens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.