Juventus besluit seizoen met nederlaag bij Sampdoria

In de laatste wedstrijd van het seizoen is Juventus tegen zijn vijfde competitienederlaag aangelopen. Sampdoria boog in eigen huis een achterstand om in een overwinning (3-2).

Voor beide clubs stond er niets meer op het spel in de laatste speelronde van de Serie A. Juve was al enige weken verzekerd van de landstitel, terwijl Sampdoria geen Europees voetbal meer kon halen en tevens al veilig was. De bezoekers uit Turijn kwamen in de 25ste minuut op voorsprong dankzij een treffer van Fabio Quagliarella, die profiteerde van een prima pass van Andrea Pirlo.

Nog voor rust bracht Éder met een benutte strafschop beide ploegen op gelijke hoogte, waarna Sampdoria in de tweede helft feller uit de kleedkamers kwam. Dankzij twee assists van Marcelo Estigarribia, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Juve, kwam de thuisclub op een 3-1 voorsprong. Lorenzo De Silvestri en Mauro Icardi (foto) profiteerden van zijn voorbereidende werk.

Alleen Emanuele Giaccherini deed in blessuretijd nog iets terug, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. Juventus blijft door de nederlaag op 87 punten staan uit 38 wedstrijden, terwijl Sampdoria nu 42 punten heeft. Het blijft desondanks veertiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.