Juve wint voor het eerst sinds 2000 in Napels en loopt uit

Juventus heeft voor het eerst in ruim veertien jaar drie punten overgehouden aan het bezoek aan Napoli (1-3). De ploeg van trainer Massimiliano Allegri deed daardoor uitstekende zaken in de Serie A.

Zondagmiddag kwam nummer twee AS Roma tijdens het thuisduel met Lazio niet verder dan een gelijkspel (2-2), waardoor koploper Juve drie punten voorsprong kon nemen. Dan moest er echter wel gewonnen worden bij Napoli, wat al sinds 30 september 2000 niet meer was gebeurd in competitieverband.

Ook nu hadden de bezoekers uit Turijn het lastig. Jonathan de Guzman kreeg een uitstekende kans namens Napoli, maar de middenvelder schoot in kansrijke positie hoog over. Aan de andere kant was Paul Pogba (foto) wél trefzeker. Met een schitterende volley zette hij De Oude Dame in de 29ste minuut op voorsprong.

Na rust ging Napoli op zoek naar de gelijkmaker, maar het zat de thuisclub lang niet mee. Na het inbrengen van Dries Mertens werd de ploeg van trainer Rafa Benítez echter steeds gevaarlijker en in de 64ste minuut was het eindelijk raak. De mee naar voren gekomen verdediger Miguel Britos maakte 1-1.

Overtreding
Lang kon Napoli echter niet genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten later scoorde er ook een verdediger aan de andere kant. Na een vrije trap van Andrea Pirlo schoot Martin Cáceres binnen. Kalidou Koulibaly - eveneens een verdediger - dacht niet veel later gelijk te maken, maar scheidsrechter Paolo Tagliavento keurde het doelpunt af vanwege een overtreding op Gianluigi Buffon.

Ook was Gonzalo Higuaín in de extra speeltijd met een schot voorlangs nog dicht bij de gelijkmaker, maar in de tegenaanval maakte Arturo Vidal 1-3. Juventus heeft daardoor nu 43 punten uit achttien wedstrijden. AS Roma bezet met drie punten minder de tweede plaats. Napoli blijft vierde met dertig punten, één minder dan Lazio.