Opmars Inter onder Mancini krijgt gestalte tegen Genoa

De opmars van Internazionale onder trainer Roberto Mancini lijkt eindelijk gestalte krijgen. In de thuiswedstrijd tegen Genoa bleef de Milanese grootmacht voor de vierde keer op rij ongeslagen door met 3-1 te winnen van de nummer vijf van de Serie A. Inter krijgt daardoor langzaam weer aansluiting met de bovenste plaatsen.

Na het bemoedigende 1-1 gelijkspel tegen Juventus, waarin Inter knap terugkwam van een 1-0 achterstand, nam Mauro Icardi de Nerazzurri ook tegen Genoa bij de hand. De Argentijnse aanvaller dwong na twaalf minuten een rebound af bij doelman Mattia Perin, waarna Rodrigo Palacio toesloeg. Vlak voor rust kopte Icardi zijn tiende competitiegoal tegen de touwen uit een corner van Hernanes.

Inter had de score voor rust zelfs al verder kunnen opvoeren, maar de in de basis gestarte Lukas Podolski zag dat Perin pogingen van Icardi en Palacio keerde nadat de aanvallers door de Duitser in stelling waren gebracht. Genoa mocht daarom nog hopen op een comeback. Aanvankelijk kwam de ploeg van voormalig Inter-coach Gian Piero Gasperini niet verder dan een schot van Maxime Lestienne tegen de lat, maar in de slotfase zorgde Armando Izzo bij een rebound nog voor aansluiting.

Inter bouwde de voorsprong dankzij een kopbal van Nemanja Vidic uit een corner van Podolski meteen daarna weer uit, waardoor Mancini in zijn laatste vier duels nu acht punten bemachtigde. De Nerazzurri krijgen met 25 punten uit achttien duels meer en meer zicht op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Als Lazio en Napoli later deze zondag geen punten pakken tegen AS Roma en Juventus bedraagt het gat met de derde plek (voorronde Champions League) nog maar vijf punten.