Inter helpt Roma in enerverende kraker tegen Juventus

Reacties

In een enerverende kraker met Internazionale heeft Juventus voor de derde keer in vier duels punten laten liggen in de Serie A: 1-1. Juve vergat zichzelf te belonen voor een sterke eerste helft. AS Roma verkleinde het gat met de regerend kampioen daardoor opnieuw. Het verschil bedraagt nog maar één punt.

Inter helpt Roma in enerverende kraker tegen Juventus

Wedstrijden tussen Juventus en Internazionale gaan in Italië nog altijd door het leven als de Derby d'Italia vanwege de aloude rivaliteit die tussen de jarenlang twee meest succesvolle clubs van Italië heerst. Sinds Juventus in 2011/12 de eerste van drie opeenvolgende landstitels veroverde, is het klasseverschil tussen beide clubs echter bijna met het jaar gegroeid. Terwijl De Oude Dame de prijzen aaneenreeg eindigde Inter achtereenvolgens als zesde, negende en vijfde.

Ook dit seizoen moeten de Nerazzurri hun meerdere erkennen in de rivaal uit Turijn. De terugkeer van trainer Roberto Mancini bracht tot dusverre geen ommekeer teweeg. Drie weken geleden leverde de uitwedstrijd tegen Chievo pas de eerste en enige zege op onder de opvolger van Walter Mazzarri. Het resultaat is een gigantisch gat van achttien punten met koploper Juventus. Dankzij een knappe comeback van Inter bleef die marge gehandhaafd.

Carlos Tévez zet Juventus al vroeg op 1-0 tegen Internazionale, maar die treffer kreeg geen navolging.
Carlos Tévez zet Juventus al vroeg op 1-0 tegen Internazionale, maar die treffer kreeg geen navolging.

De ploeg van Mancini liet zich in de eerste helft overklassen, maar beperkte de schade wel tot het vroege openingsdoelpunt van Carlos Tévez. De Argentijn tikte knap binnen na een schitterende voorbereidende actie van Arturo Vidal. Na het debuut van Arsenal-huurling Lukas Podolski (foto boven in duel met Claudio Marchisio) sloeg Inter terug. Tien minuten na de invalbeurt van de Duitse aanvaller schoof Mauro Icardi de bal in het kleine gaatje dat Gianluigi Buffon in de verre hoek had opengelaten.

Daarmee deed Juventus zichzelf tekort. Na de prachtige treffer van Tévez zette het elftal van coach Massimiliano Allegri Inter-keeper Samir Handanovic nog regelmatig aan het werk. De Sloveense sluitpost had echter telkens een antwoord paraat. Zelfs toen Paul Pogba met één beweging drie Inter-verdedigers het bos in stuurde bleef het bij 1-0. Dat Inter uiteindelijk nog aanspraak mocht maken op wat pas de tweede zege onder Mancini zou zijn mag daarom een klein wonder heten.

Nadat Podolski in de 54ste minuut zijn debuut had gemaakt raakte Juve echter meer en meer in de verdrukking. De Duitser vervolmaakte de comeback van zijn nieuwe werkgever nog bijna, maar Icardi schoof zijn afgemeten voorzet naast het doel van Buffon. Nadat Icardi nog een kans verprutste en Mateo Kovacic rood kreeg moest Inter knokken voor een punt. Het gelijkspel zal daardoor tot tevredenheid leiden, de elfde plaats een stuk minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.