Italiaans viergangenmenu tijdens Driekoningen

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de zeventiende speelronde van de Serie A, die vrijwel volledig wordt afgewerkt tijdens Driekoningen.

Italiaans viergangenmenu tijdens Driekoningen

Lazio en Sampdoria verzorgen vanavond om 20.45 uur de amuse, waarna dinsdag tijdens Driekoningen het diner verspreid over vier gangen (12.30 uur, 15.00 uur, 18.00 uur en 21.00 uur) wordt uitgeserveerd. Meer dan genoeg om de voetbalhonger te stillen.

Lazio - Sampdoria
De amuse is allesbehalve een luchtig voorafje. Lazio en Stefan de Vrij moeten de komende weken aantonen dat ze in staat zijn een gooi te doen naar plek drie. De Biancocelesti staan derde en hebben 27 punten, net als tegenstander Sampdoria (vijfde) en Napoli (vierde). Het gevecht om de derde plaats is een opvallend schouwspel, want alle meestrijdende ploegen zijn zo wisselvallig dat het soms lijkt alsof niemand derde wil staan. Niets is minder waar, want plek drie geeft recht op deelname aan de lucratieve Champions League. Een gat van slechts zes punten tussen de nummer drie (Lazio) en elf (Internazionale) schetst de spanning van de strijd.

De Vrij sloot de eerste seizoenshelft twee weken geleden af met misschien wel zijn beste wedstrijd (2-2 uit tegen Inter) namens Lazio tot nu toe. De ex-Feyenoorder oogde onverstoorbaar en zeker van zichzelf. Totaal anders dan een half jaar geleden, toen hij op bezoek bij die andere club uit Milaan een rampzalig debuut kende voor Lazio, door met twee kapitale fouten een 3-1 nederlaag in te leiden.

Udinese - AS Roma
De komende weken zijn van groot belang voor Kevin Strootman (foto boven), die dinsdag om 12.30 uur met AS Roma op bezoek gaat bij Udinese. Sinds hij op 9 november tegen Torino zes minuten voor het einde terugkeerde van een ernstige knieblessure, maakte hij in totaal pas zestig minuten. Geen drama, maar het wordt onderhand wel tijd voor meer speeltijd. De Afrika Cup komt hem gelegen, want door de tijdelijke absentie van Malinees Seydou Keita is onze landgenoot voor even een concurrent armer. Toch blijft het voor hem een hels karwei om Radja Nainggolan, Daniele De Rossi en Miralem Pjanic uit het elftal te spelen.

Juventus - Internazionale
Het hoofdgerecht van de zeventiende speelronde van de Serie A wordt voor het laatst (dinsdag 21.00 uur) bewaard: Juventus – Internazionale. Wedstrijden tussen de twee clubs worden de Derby d'Italia genoemd, maar van de grandeur waar de confrontatie die bijnaam aan te danken heeft is weinig meer over. De koosnaam stamt onder meer af van het feit dat Juve en Inter de enige clubs waren die nooit degradeerden uit de Serie A. Daar kwam door het Calciopoli-schandaal, dat Juve zijn Serie A-status kostte, een einde aan. Inter is daardoor de enige eeuwige deelnemer aan de Serie A, maar aan de Nerazzurri is anno 2015 weinig groots meer. De ploeg van Roberto Mancini staat elfde.

Lukas Podolski kan tegen Juventus waarschijnlijk debuteren voor Inter. Saillant, want de Duitser sprak zich een paar jaar geleden uit als supporter van De Oude Dame. Met die uitspraken werd hij dezer dagen om de oren geslagen door Italiaanse media. Het is een valse start die hij in de ogen van Inter-fans alleen kan goedmaken met doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.