Juve sluit teleurstellend seizoen in stijl af, Atalanta is de pineut

Reacties

Met een zege op Juventus heeft Fiorentina in de laatste speelronde van het Serie A-seizoen een Europees ticket binnengesleept. Atalanta Bergamo blijft na een zwakke tweede seizoenshelft met lege handen achter.

Juve sluit teleurstellend seizoen in stijl af, Atalanta is de pineut
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
2 - 0
Juventus
Juventus

Juventus was al zeker van plaatsing voor de Champions League en dus stond er behalve prestige weinig meer op het spel voor De Oude Dame in Florence. Matthijs de Ligt begon als een van de drie centrumverdedigers, aan de zijde van Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. De twee Italianen speelden zaterdagavond voor de tweehonderdste keer samen in een Serie A-wedstrijd.

Chiellini en Bonucci konden dat heugelijke feit geen extra glans geven. Niet alleen liep eerstgenoemde niet voor het eerst in zijn carrière een hoofdblessure op, ze konden ook niet voorkomen dat Fiorentina vlak voor rust de score openen. Juve kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Alfred Duncan profiteerde daarvan. De 29-jarige Ghanees knalde de bal voorbij Mattia Perin: 1-0. Chiellini viel halverwege zijn laatste wedstrijd voor Juventus uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Fiorentina kon het doelpunt van Duncan weleens goud waard zijn, want bij een overwinning was de ploeg van Vincenzo Italiano zeker van de zevende plaats en dus Europees voetbal. Het niet erg geïnspireerde Juventus kon geen vuist maken, ook niet met voormalig Fiorentina-ster Dusan Vlahovic als invaller. Met Sofyan Amrabat centraal op het middenveld bleef La Viola veel duels winnen en werd de voorsprong over de streep getrokken. Nicolás González maakte het feest compleet door de eindstand in de 92ste minuut op 2-0 te bepalen uit een strafschop.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Empoli
Empoli

Atalanta Bergamo moest in eigen huis winnen van Empoli en dan hopen op een misstap van concurrent Fiorentina tegen Juve. Het team van trainer Gian Piero Gasperini trok zoals gebruikelijk ten aanval. Met Marten de Roon als centrumverdediger, Hans Hateboer op de rechterflank en Teun Koopmeiners in de rol van spelverdeler creëerde Atalanta eenvoudig kansen. Alleen al in de eerste helft kwam de thuisploeg tot 22 doelpogingen. Tot grote frustratie van het publiek in Bergamo kon niemand het laatste zetje geven.

De frustratie groeide toen Empoli in de 79ste minuut de ban brak. Leo Stulac zorgde voor de 0-1 en dwong Atalanta zo nog aanvallender te gaan spelen. Het elftal met de Nederlandse invloeden voerde met de moed der wanhoop de druk op. Het was niet genoeg om nog een wonder te forceren. De nederlaag tegen Empoli was al het zevende puntenverlies voor Atalanta in de laatste negen duels. Met het mislopen van Europees voetbal betaalt La Dea de prijs voor de wisselvalligheid.

Lazio
Lazio
3 - 3
Hellas Verona
Hellas Verona

Zeker van een Europees ticket was Lazio al, maar de ploeg van Maurizio Sarri had nog wel een punt nodig om een prestigestrijd te winnen. Een gelijkspel was voldoende om boven AS Roma te eindigen. Een remise leek er na twee snelle tegenslagen voor Lazio niet in te zitten. Via Giovanni Simeone, wiens vader Diego een rijk verleden heeft bij Lazio, en Kevin Lasagna was Hellas Verona uitgelopen naar een 0-2 voorsprong. Met Jovane Cabral en Felipe Anderson als doelpuntenmakers herstelden I Biancocelesti de schade nog voor rust (2-2).

De spectaculaire eerste helft kreeg een passend vervolg. Pedro zette Lazio na ruim een uur op voorsprong, maar de bezoekers uit Verona hadden daar nog een antwoord op. Martin Hongla zorgde voor het laatste doelpunt van de wedstrijd (3-3). Lazio is het seizoen nu als nummer vijf van Italië geëindigd.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
7
Fiorentina
38
19
5
14
59-51
+8
62
8
Atalanta Bergamo
38
16
11
11
65-48
+17
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.