Overtuigend AS Roma haalt uit in generale repetitie voor finale in Tirana

Reacties

AS Roma kende vrijdagavond een spetterende generale repetitie in aanloop naar de ontmoeting met Feyenoord. Vijf dagen voor het naar Tirana trekt voor de finale van de Conference League versloeg het Torino. Daardoor verzekerde het zich van de zesde plaats op de ranglijst van de Serie A.

Overtuigend AS Roma haalt uit in generale repetitie voor finale in Tirana
Torino
Torino
0 - 3
AS Roma
AS Roma

Diverse spelers kregen in Turijn rust. Trainer José Mourinho liet Rick Karsdorp, onlangs door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje, op de bank. Hetzelfde lot was Ainsley Maitland-Niles, Bryan Cristante, Chris Smalling en Carles Pérez toebedeeld. Het viertal kon afgelopen week nog rekenen op een plaats in de startelf. Leonardo Spinazzola begon wel aan de wedstrijd. De van een zware blessure teruggekeerde international wordt klaargestoomd voor de finale in Albanië.

Er stond voor de Romeinen nog genoeg op het spel. Door Torino te verslaan, verzekerde het zich van de zesde plaats in de eindrangschikking. Dat zou inhouden dat Mourinho een ticket voor de Europa League veroverde. Een resultaat wat indirect goed nieuws voor Feyenoord zou betekenen, omdat het dan het ticket dat op het spel staat in Tirana alvast toebedeeld zou krijgen.

Wie overigens niet gespaard werd, was Tammy Abraham. De Engelsman is dit jaar de grote talisman van Roma. En dat liet de spits ook in Turijn weer zien. Iets voor het verstrijken van het half uur liet de aanvalsleider zich voor het eerst gelden. Het schot van Abraham zoefde echter rakelings over. Even later was het op fenomenale wijze wel raak. Na een handige dribbel ontdeed Abraham zich van de Turijnse defensie en schoot hij zijn ploeg knap op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog voor de rust was het opnieuw Abraham die de rol in de schijnwerpers pakte. Vanaf de stip tilde hij de marge naar twee en zat Roma op rozen. Zijn zeventiende goal in dit Serie A-seizoen maakte hem direct de meest productieve Engelsman ooit in de Italiaanse topcompetitie. Hij nam het zestig jaar oude record over van Gerry Hitchens, die zestien keer raak schoot names Internazionale. Met de goals liet Abraham zien klaar te zijn voor Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was het zaak de benen heel te houden. Karsdorp mocht nog ritme opdoen en kwam na een klein uur in de ploeg. Net als Cristante. Torino vond het verder wel best. Het zorgde voor een ideale aanloop naar Tirana. Sterker, het werd een feestelijke uitgeleide. Vanaf de stip mocht Lorenzo Pellegrini de kroon op de generale repetitie zetten. Daardoor verzekerde Roma zich van een plaats in de topzes en hielp het Feyenoord alvast aan een Europa League-ticket.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
7
Fiorentina
38
19
5
14
59-51
+8
62
8
Atalanta Bergamo
38
16
11
11
65-48
+17
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.