Jubileumproductie Totti brengt Roma punt in Florence

Francesco Totti was zondagmiddag de grote man in de uitwedstrijd tegen Fiorentina. De twee treffers van de routinier brachten AS Roma echter niet meer dan een punt (2-2).

Totti poetste tot twee keer toe een voorsprong van Fiorentina weg. In de 27ste minuut verzilverde hij een strafschop. Daarmee maakte hij niet alleen de openingstreffer van Adrian Mutu ongedaan, maar bereikte hij ook een mijlpaal in zijn carrière. De 1-1 was zijn tweehonderdste doelpunt in 466 duels in de Serie A.

Totti voerde kort na rust zijn totaal verder op en bracht daarmee, na de treffer van Alessandro Gamberini namens de thuisploeg, beide teams andermaal op gelijke hoogte (2-2). Doordat Fiorentina tot twee keer toe de lat raakte, bleef AS Roma een nieuwe inhaalrace bespaard. Maar de winst was te hoog gegrepen.

Totti staat na het uitduel met Fiorentina nu op negen treffers in zijn 24 competitiewedstrijden van dit seizoen. De jaargang 2006/07 was met 26 treffers in 35 duels zijn productiefste seizoen in de Serie A (zie onderstaande lijst). <br /><br /> Foto: VI Images