Jubilaris Drommel vervolgt na Oranje-hoofdstuk zijn droomvlucht

Joël Drommel heeft zondag zijn jubileum extra luister bij gezet. De doelman van FC Twente zette met zijn glansrol tegen PSV de goede lijn door.

FC Twente
FC Twente
1 - 1
PSV
PSV

Voor de interlandpauze had Drommel (24) een hoogtepunt in zijn nog jonge carrière gevierd. Na de afzeggingen van Jasper Cillessen en Justin Bijlow was er een uitnodiging voor Oranje gekomen voor de doelman van FC Twente. Het was een beloning voor én een bevestiging van zijn sterke seizoen.

'Het was een veel hoger niveau, het was puur genieten', keek Drommel na de 1-1 tegen PSV bij FOX Sports terug op zijn tijd bij Oranje. 'Ik hoop dat ik er nu bij blijf. Maar dan moet ik wel blijven presteren bij Twente.'

Dat laatste deed hij zeker bij de hervatting van de Eredivisie. Met enkele zeer fraaie reddingen liet hij zien dat bondscoach Frank de Boer hem niet voor niets bij Oranje had gehaald. 'Ik denk dat ik wel een puntje heb gepakt. Vooral in de eerste helft heb ik veel te doen gehad. Je kan dan ook in de wedstrijd groeien.'

Kort voor rust beleefde Drommel zijn moment van glorie; hij keerde de strafschop van Eran Zahavi. Na afloop zette hij zijn vraagtekens bij de penalty. 'Volgens mij is die te makkelijk gegeven. Het is een beetje verbazend, er gebeurt niets. Het is echt schandalig.' Het bood hem wel de kans zich als penaltykiller te laten gelden. 'Ik pak hem, dus dat is wel lekker. Het was heel mooi, want het was vandaag ook mijn honderdste wedstrijd.'