Misser Zahavi komt PSV in Enschede duur te staan

Reacties

PSV heeft schade opgelopen in Enschede, waar FC Twente mede door een gemiste strafschop van Eran Zahavi een punt mocht verwelkomen.

Misser Zahavi komt PSV in Enschede duur te staan
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
PSV
PSV

PSV-trainer Roger Schmidt constateerde voor het weekend met genoegen dat de personele zorgen zo goed als verdwenen waren. In Eindhoven was de donkere corona-wolk overgetrokken. 'Sommigen zijn nog wat moe, zeker degenen die woensdagavond nog gespeeld hebben', verwees de Duitser naar gevolgen van de interlandverplichtingen.

Van die vermoeidheid was zondag aanvankelijk weinig te merken in Enschede. PSV kwam prima voor de dag tegen FC Twente, dat alle moeite had het gevreesde aanvalskoppel Vaclav Cerny-Danilo in stelling te brengen en vroeg in de wedstrijd een treffer moest incasseren.

Het begon in de zesde minuut toen Noni Madueke dreigend opdook voor Joël Drommel. De doelman kon redding brengen op de te slappe inzet van de aanvaller, voor wie een plaats in de basiself was gekomen door de absentie van de niet helemaal fitte Mario Götze.

Ook de kans uit de daaropvolgende corner voor Pablo Rosario werd knap ongedaan gemaakt door Drommel, die daarna bij de volgende PSV-hoekschop met een reflex de kopbal van Zahavi keerde. Alle reddingen ten spijt, Donyell Malen brak in de rebound alsnog de ban namens de Eindhovense gasten.

PSV verzuimde het karwei voortijdig af te maken. Dat mocht Zahavi zich ook aanrekenen. De Israëlische spits kreeg op slag van rust de uitgelezen kans de marge te vergroten na een veelbesproken VAR-moment. Scheidsrechter Pol van Boekel wees tot verrassing van velen mede op advies van de videoarbiter naar de stip na een actie van Jesse Bosch op Madueke. Zahavi liet deze buitenkans echter liggen. Drommel redde knap op de inzet vanaf elf meter en hield FC Twente zo in de wedstrijd.

Dankzij de minimale achterstand hielden de Tukkers zicht op een positief resultaat, ook omdat PSV na rust naliet zich te belonen met een tweede beslissende treffer en zijn krachten leek te hebben verbruikt. Na een uur moesten de Eindhovenaren daarvoor de tol betalen, toen Cody Gakpo met de arm een schot van Wout Brama keerde en Van Boekel Twente een strafschop toekende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Danilo toonde zich wel trefzeker vanaf elf meter. De negende goal van de Braziliaan van het seizoen was niet alleen de gelijkmaker, maar veranderde ook het perspectief van de wedstrijd. PSV moest het initiatief meer laten aan FC Twente, dat via Cerny en Halil Dervisoglu de beste kansen op een tweede treffer kreeg.

Dat leed bleef PSV bespaard, maar de Eindhovense ploeg kon niet voorkomen dat het verder achterop raakte in de strijd om de titel. Feyenoord nam de derde plaats over van PSV, dat op vier punten staat van koploper Ajax.

FC Twente Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.