Jubelende coach roept op tot driedubbele premie na stunt tegen AZ

Reacties

Als het aan Krunoslav Rendulic ligt, kunnen de spelers van Zrinjski Mostar een flinke premie tegemoet zien na hun verbazingwekkende comeback tegen AZ. De coach van de Bosniërs spreekt van een 'heroïsche prestatie'.

Jubelende coach roept op tot driedubbele premie na stunt tegen AZ
© Pro Shots
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar
4 - 3
AZ
AZ

Zrinjski Mostar leek volstrekt kansloos tegen AZ. De Alkmaarders hadden donderdagavond halverwege het eerste duel in de groepsfase van de Conference League een 0-3 voorsprong in handen. De wedstrijd kantelde volledig. Dat was niet per se te danken aan een tactische omzetting van Rendulic, vond de coach zelf. Hij zette in een interview bij N1 de spelers in de schijnwerpers.

'Als het fout gaat, dan ben ik naïef geweest en als het goed gaat, dan ben ik een held en een genie. Zo gaat het bij het beoordelen van een trainer. Maar je kunt niet anders zeggen dan dat de spelers de helden zijn. Hoe ze terugkwamen van een 0-3 achterstand om nog met 4-3 te winnen, en dat niet tegen een team uit een of ander dorp. Ik weet wat voor persoonlijkheden het zijn. Ze hebben karakter en geven nooit op. Daar zijn we voor beloond', klonk het.

Geld
Rendulic vindt ook dat er een beloning moet komen in de vorm van geld. Hij nodigt de clubleiding uit om diep in de buidel te tasten: 'Deze spelers verdienen niet zomaar een premie, maar een driedubbele premie. Maar dat is aan het management. Ik verwacht dat ze diep in de buidel tasten om deze jongens verder te stimuleren. Dat verdienen ze.'

In Bosnië is met verbazing gekeken naar de comeback van Zrinsjki Mostar. 'Gekkenhuis in Mostar', schrijft de krant Nezavisne. 'Dit is een epische zege, een stunt waar nog heel lang aan teruggedacht zal worden.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 30 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.