Jubelende Arteta: 'Ja, daar dacht ik in de 92ste minuut ook aan'

Reacties

Het 'North London Forever' dreunde door het euforische Emirates Stadium, direct na de fortuinlijke winst van Arsenal in de topper tegen Manchester City. Manager Mikel Arteta zei weinig over het grootste punt van debat, maar had op zijn persconferentie genoeg te vertellen over andere zaken.

Jubelende Arteta: 'Ja, daar dacht ik in de 92ste minuut ook aan'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Dat Mateo Kovacic niet al voor rust van het veld werd gestuurd, begreep eigenlijk bijna niemand. De Kroaat velde Martin Ødegaard met een forse charge op de enkel van de Noorse uitblinker, veel kijkers hadden daar al een rode kaart verwacht. De VAR volstond met geel, en een ogenblik later werd hij opnieuw gespaard toen hij te laat kwam en Declan Rice vloerde in plaats van de bal speelde. Michael Oliver, de arbiter van dienst, spaarde Kovacic andermaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de overwinning maakte het Arteta weinig uit. 'Het zag er wel uit als een behoorlijke tackle, maar ik heb het niet teruggezien en eigenlijk boeit het me niet. Ik wil van de overwinning genieten. Als erover gepraat moet worden en we iets moeten doen hoor ik het wel, maar ik ben blij dat we de overwinning gepakt hebben', hield de Bask het diplomatiek. Ook over het opstootje tussen zijn stafleden en City-spelers bleven zijn kaken stijf op elkaar

Waar hij het wél over wilde hebben? Over zijn ploeg, dus. 'Dit voelt goed. Het is al zo lang geleden dat we van ze gewonnen hebben. We hebben gewonnen van de beste ploeg ter wereld, dat lijdt geen twijfel. Ze stonden te dansen in de kleedkamer bij ons, nu gaan ze met een goed gemoed de interlandbreak in.'

Tevens hielden The Gunners de nul. Dat lukt naar Arteta's zin niet vaak genoeg, maar uitgerekend de kampioen werd behoorlijk in bedwang gehouden – Erling Haaland bijvoorbeeld kwam niet in het stuk voor. Arteta: 'Ja, in de 92ste minuut dacht ik daar ook aan! We hebben niet veel clean sheets gehad en nu lukte het tegen de beste ploeg ter wereld. En dat is belangrijk, want als zij er eentje maken geven ze weinig weg.'

Het was inderdaad een poos geleden dat Arsenal een competitiewedstrijd van de blauwhemden won: de vorige twaalf ontmoetingen gingen allemaal naar The Citizens en soms met pijnlijke cijfers. Twee jaar geleden werd het bijvoorbeeld 5-0. Door de late goal van Gabriel Martinelli voegt Arsenal zich bij buurman Tottenham Hotspur aan kop van de ranglijst. Man City volgt op twee punten.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.