Jorginho bezorgt Chelsea zwaarbevochten zege

Reacties

Na twee duels op rij zonder zege heeft Chelsea zaterdagmiddag weer een overwinning geboekt, terwijl Arsenal zonder aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang veel indruk maakte tegen Southampton.

Jorginho bezorgt Chelsea zwaarbevochten zege
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 2
Leeds United
Leeds United

'Sinds zijn komst is Thomas Tuchel absoluut een revelatie gebleken. Ik wil niet zeggen dat dit een gat in de weg omhoog is, maar het is zijn eerste lastige periode.' Afgelopen woensdag incasseerde Chelsea in de slotfase de gelijkmaker op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (3-3), waardoor de Londense club voor de derde keer in vier duels geen overwinning boekte, en de analytici waren het erover eens dat de ploeg van Tuchel in een dipje zat.

Drie dagen later volgde het thuisduel met Leeds United en de ploeg van manager Marcelo Bielsa besefte dat er iets te halen viel op Stamford Bridge. In de 28ste minuut kwamen de bezoekers ook op voorsprong door een benutte strafschop van Raphinha. Het was alweer de zevende Premier League-treffer van de Braziliaan dit seizoen. Drie minuten voor rust trok Mason Mount de stand gelijk. Op aangeven van Marcos Alonso zorgde de voormalige Vitesse-middenvelder voor 1-1.

Na een klein uur veranderde Raphinha ineens van held naar schlemiel, want de Braziliaan veroorzaakte een strafschop. Jorginho maakte geen fout vanaf elf meter en zette Chelsea op voorsprong. Die hield echter geen stand, want zeven minuten voor tijd maakte de voor Raphinha ingevallen Joe Gelhardt 2-2. In de extra speeltijd werd het echter nog 3-2. Nadat Mateusz Klich dit keer een penalty veroorzaakte, zorgde Jorginho met zijn tweede van de middag voor de zwaarbevochten overwinning van de thuisclub.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daardoor keerde Leeds United, waar de geblesseerde Pascal Struijk ontbrak en Crysencio Summerville op de bank bleef, zonder punten naar huis. Chelsea komt op 36 punten, twee minder dan koploper Manchester City.

Arsenal
Arsenal
3 - 0
Southampton
Southampton

Kort voor de aftrap van het thuisduel met Southampton liet Arsenal-manager Mikel Arteta weten dat Aubameyang om disciplinaire niet tot de wedstrijdselectie behoorde, maar de aanvoerder werd totaal niet gemist tegen The Saints. Dankzij treffers van Alexandre Lacazette en Martin Ødegaard stond het na 27 minuten al 2-0. Na rust zorgde Gabriel voor de derde treffer namens Arsenal, dat nu vijfde staat in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.