Liverpool wordt gespaard door VAR en verslaat Gerrard bij terugkeer

Reacties

Dankzij een treffer van Mo Salah heeft Liverpool zaterdagmiddag Aston Villa verslagen. De Egyptische aanvaller schoot raak van elf meter. De ploeg van Steven Gerrard, tegenwoordig manager in Birmingham, verweerde zich kranig, maar een overtreding van Tyrone Mings brak de ploeg uiteindelijk op.

Liverpool wordt gespaard door VAR en verslaat Gerrard bij terugkeer
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

In de vooruitblik op het duel tussen Liverpool en Villa ging het vooral over de terugkeer van Steven Gerrard. Voor het clubicoon was het een weerzien met Anfield, dat hij zeventien seizoenen lang als thuishaven gebruikte. Gevolgd door een staande ovatie betrad Stevie G dan ook het vertrouwde gebied.

Jürgen Klopp koos voor de confrontatie met Gerrard voor één wijziging in zijn basiself, ten opzichte van het duel met Wolves een week eerder. Alex Oxlade-Chamberlain werd van stal gehaald voor een rol als meest centrale aanvaller. De Engels international verving Diogo Jota, die die betreffende wedstrijd nog een levensgrote kans miste. Gerrard hield de Nederlander Anwar El Ghazi op de bank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De gasten uit Birmingham hadden aanvankelijk de zaken goed voor elkaar. Middels een uitgekiend plan werd het aanvalsspel van Liverpool stelselmatig verstoord. En als de ploeg van Klopp dan toch, vooral via invloeden van links- en rechtsback Robertson en Alexander-Arnold, gevaarlijk werd, lag daar steeds doelman Martínez in de weg.

Robertson zelf was er op aangeven van Alexander-Arnold nog het dichtste bij in de eerste helft, maar trof de Aston Villa-goalie. Op dat moment had Virgil van Dijk al een prent te pakken. De aanvoerder van Oranje beging op zijn eigen achterlijn een overtreding op Ollie Watkins en werd op de bon geslingerd. Pas zijn tweede gele kaart in zestien competitiewedstrijden.

Dezelfde Van Dijk was na 53 minuten dicht bij de verlossende openingstreffer. De snoeiharde kopbal werd echter gepareerd door Martínez, die ook Mo Salah al in de weg had gezeten. Ondanks een omsingeling gaf de defensie van de gasten geen krenk. Reden voor Klopp om in te grijpen en Jota alsnog te brengen voor de teleurstellende Oxlade-Chamberlain.

Het bracht meer variatie in het aanvalsspel van de thuisploeg en brak vrijwel direct het duel open. Eerst werd Jota nog ternauwernood afgestopt door Mings, maar even later moest de verdediger aan de noodrem trekken toen Salah langs hem glipte. De strafschop was Martínez te machtig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Salah is de beste speler van de wereld', gaf Gerrard voor het duel nog aan. En juist de Egyptenaar legde Gerrard over de knie. Het was alweer de vijftiende strafschop op rij die Salah binnenschoot. Een foutloze reeks die enkel Matthew Le Tissier eerder wist af te leggen in de Premier League. De voormalig cultheld van Southampton schoot tussen januari 1994 en april 2000 liefst 23 keer achter elkaar een penalty binnen.

In de slotfase hield Anfield nog even de adem in, toen Alisson Becker in het eigen strafschopgebied in contact kwam met Villa-aanvaller Danny Ings. De Brazilaanse doelman speelde niet de bal, maar werd gespaard door de VAR. Daardoor kwam de overwinning niet meer in de problemen.

Door de zege blijft Liverpool in het spoor van Manchester City, dat eerder op de dag al won van Wolves. Ook concurrent Chelsea bleef foutloos. Daardoor blijft het in de top van de Premier League ongemeen spannend, waar de ploegen elkaar op ieder één punt volgen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.