Jonker na knappe zege: 'Precies wat we hadden afgesproken'

Reacties

Andries Jonker was een trotse trainer na zijn eerste zege bij VfL Wolfsburg zaterdagmiddag. Die Wölfe waren verrassend met 0-1 te sterk voor nummer twee RB Leipzig.

Jonker na knappe zege: 'Precies wat we hadden afgesproken'

Dankzij een treffer van Mario Gómez kwam Wolfsburg al vroeg op voorsprong in de Red Bull Arena. Dat was geen toeval, zo verklaarde Jonker achteraf op de clubsite. 'We hadden ons goed voorbereid op Leipzig. Mijn spelers hebben in het eerste kwartier precies uitgevoerd wat we hadden afgesproken', aldus de Nederlander.

Dat uitgerekend Gómez scoorde, is inmiddels ook geen toeval meer. De 31-jarige spits heeft in al zijn zeven duels onder Jonker (eerder al bij Bayern München) gescoord. Er gaat volgens de Amsterdammer geen geheim achter schuil. Hij benut de Duitse goaltjesdief gewoon op zijn kwaliteiten. 'Ik zeg alleen maar tegen hem: "Blijf in godsnaam in het strafschopgebied"'.

Van Gaal
Gómez verklaarde na afloop bij Sky dat Jonker het uiterste van hem vergt. 'De week is voor mij erg intensief. De trainer eist enorm veel van mij. Ik krijg het ook te horen als ik niet daar loop waar ik moet zijn. Hij blijft me maar pushen, dat was al zo onder Van Gaal', aldus de man die de 200ste competitietreffer van zijn loopbaan maakte door de bal met links in de kruising te schieten.

'De 0-1 was terecht en heel mooi. Daarna gingen we wel minder spelen', stelde de oefenmeester, die overkwam van Arsenal. 'Maar we vochten wel en gingen achter iedere bal aan.' Aan het begin van de tweede helft leek Wolfsburg de score te verdubbelen, maar achtereenvolgens Daniel Didavi en Gómez raakten de paal. 'Dat had beslissend kunnen zijn, maar nu moesten we gas blijven geven tot het einde.'

De ploeg van Jonker trok de zege uiteindelijk over de streep, waardoor Wolfsburg drie zeer belangrijke punten kan bijschrijven. 'Vandaag was het genoeg, maar we moeten wel verbeteren. Er zit heel veel potentie in dit team.' Door de driepunter in Leipzig staat Wolfsburg nu steviger op de vijftiende plaats. Hamburger SV, dat zondag Borussia Mönchengladbach ontvangt, kan wel op gelijke hoogte komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.