Jonker en invaller Bazoer te sterk voor Willems en De Guzman

VfL Wolfsburg heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De formatie van Andries Jonker won op bezoek bij Eintracht Frankfurt, waar verschillende ex-Eredivisie-spelers hun opwachting maakten.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0-1
Riechedly Bazoer begon op de bank bij Die Wölfe, maar kwam in de 52ste minuut binnen de lijnen. Jonker had wel een basisplaats voor Paul Verhaegh, die rechtsback stond. Bij de opponent stonden verschillende ex-Eredivisie-spelers aan de aftrap. Sébastien Haller, Jonathan de Guzman en Jetro Willems startten vanaf het eerste fluitsignaal.

De bezoekers braken na 21 minuten de ban. Daniel Didavi tikte de bal binnen op aangeven van Joshua Guilavogui. Kort voor de uitbraak kopte Haller nog op de lat namens de thuisploeg (video). Frankfurt leek in de 28ste minuut een penalty te krijgen, maar na ingrijpen van de videoscheids bleek er buitenspel aan vooraf te gaan. Eintracht-middenvelder Mijat Gacinovic raakte kort voor rust nog de lat.

De ingevallen Bazoer pakte in de tweede helft nog een gele kaart na een overtreding op landgenoot De Guzman. In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer. Wolfsburg pakt na de nederlaag in het eerste duel met het Borussia Dortmund van Peter Bosz (0-3) de eerste driepunter van het seizoen. Frankfurt staat na het gelijkspel tegen Freiburg (0-0) in de eerste speelronde op één punt.

Jonker pakt eerste volle buit met krappe zege op Frankfurt

Bayer Leverkusen – 1899 Hoffenheim 2-2
De thuisploeg domineerde in de eerste helft, waar Hoffenheim er totaal niet aan toe kwam. Dit resulteerde in de 1-0 voor rust, waarbij Wendell een strafschop raak schoot. Direct na rust benutte Andrej Kramaric de eerste de beste kans voor Hoffenheim, dat midweeks nog uitgeschakeld werd in de voorrondes van de Champions League door Liverpool. Andrej Kramaric strafte slap verdedigen van Leverkusen af. Na het snelle antwoord van Karim Bellarabi, die de 2-1 binnenknalde, was het Mark Uth die wederom trefzeker was en zo het punt voor de Europa League-deelnemer veilig stelde.

FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach 2-2
Ondanks de voorsprong na een halve minuut via oud-SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason, speelde FC Augsburg in eigen huis uiteindelijk met 2-2 gelijk. Jeffrey Gouweleeuw kon niet voorkomen dat de bezoekers via Denis Zakaria en Oscar Wendt langszij kwamen. In de absolute slotfase zorgde Sergio Córdova voor de gelijkmaker.