Jonge Duitse verdediger eerste aanwinst Sparta

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Het gaat om de negentienjarige Duitse centrale verdediger Julian Jeffrey Gaston Chabot.

Jonge Duitse verdediger eerste aanwinst Sparta

De jeugdinternational is in juli met de Duitse Onder-19-ploeg actief op het EK, waar hij op 3 juli tegen Nederland zal spelen. Na het toernooi zal hij zich in Rotterdam melden. Zijn toekomstige ploeggenoot Rick van Drongelen meldde zich voor dat EK overigens af om zich volledig op Sparta te richten.

Chabot stapte in juli 2014 als jeugdspeler over van Eintracht Frankfurt naar RB Leipzig. Daar speelde hij afgelopen seizoen in de Onder 19-ploeg. De 1 meter en 94 centimeter lange Chabot wordt in Duitsland omschreven als een beresterke verdediger en wordt een fraaie toekomst voorspeld. De zoon van een Duitse vader en een Franse moeder is afkomstig uit Hanau.

Het lijkt aannemelijk dat Chabot, mede door zijn late moment van instromen, begint bij Jong Sparta in de Tweede Divisie. Voor hoe lang Chabot bij de Rotterdammers tekent is niet bekend. Naast Van Drongelen beschikt Sparta met Michel Breuer, Bart Vriends en Daniel Breedijk over meer spelers die centraal in de defensie kunnen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.