Jong PSV komt ook niet langs MVV en zakt verder weg

MVV Maastricht heeft maandagavond op bezoek bij Jong PSV de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Eindhovense beloften slaagden er ook in speelronde drie van de Keuken Kampioen Divisie niet in om een zege te boeken.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
MVV Maastricht

De formatie van trainer Peter Uneken verloor eerder met 3-2 van Almere City en speelde bij de seizoensopening tegen FC Den Bosch met 2-2 gelijk. In tegenstelling tot in die duels kon Uneken tegen MVV geen beroep doen op Joël Piroe en Zakaria Aboukhlal. Piroe vertrok op huurbasis naar Sparta Rotterdam en Aboukhlal is op weg naar AZ. Jordan Teze (foto, rechts) deed wel mee. De rechtsback viel in de thuiswedstrijd tegen Haugesund in de voorronde van de Europa League nog in bij de hoofdmacht van PSV.

Waar Jong PSV vorig seizoen nog op een knappe derde plek eindigde, gaat het vooralsnog een stuk minder goed. MVV opende vlak voor rust de score op de vernieuwde Campus De Herdgang via Facundo Bonifazi. Daarvoor viel er niet bijster veel te beleven in Eindhoven. Na rust werd er een doelpunt van Jong PSV afgekeurd wegens buitenspel en belandde een kans naast het doel, waarna de storm van de thuisploeg weer ging liggen.

Jong PSV staat na drie wedstrijden op de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en heeft net als Roda JC Kerkrade slechts één punt. Alleen het puntloze FC Dordrecht doet het slechter. MVV stijgt door de eerste overwinning naar plek veertien.

Gerbrands: 'Qua jeugdopleiding is PSV van Champions League-niveau'