MVV gaat in moeilijke tijden samenwerken met lokale verlossers

Reacties

De clubleiding van MVV Maastricht gaat onderzoeken of het in de toekomst kan gaan samenwerken met het zogenoemde Maastrichts Collectief, een groep mensen met een MVV-hart die de club wil steunen in de financieel moeizame tijden. MVV startte een WHOA-procedure, eind maart werd uitgesproken dat faillissement een scenario is.

MVV gaat in moeilijke tijden samenwerken met lokale verlossers
© Pro Shots

Meerdere partijen dienden zich de afgelopen periode aan als gegadigden om de toekomst van MVV veilig te stellen. Na een selectie vanuit de club bleven er twee biedingen over. Een bieding via de Amerikaanse aandeelhouder DSH (Dutch Soccer Holdings) en een bieding van Maastrichtse ondernemers kwamen in grote lijnen overeen, maar een gezamenlijk bod kwam er niet uit. MVV besloot daarop exclusief te gaan praten met het Maastrichts Collectief.

'Doorslaggevend in de keuze is het enorme draagvlak dat het Maastrichts Collectief op de been heeft gebracht en het plan dat is gepresenteerd', schrijft MVV in een statement. De groep stelt zich garant voor de liquiditeitstekorten van MVV, de Limburgers hebben een kwart miljoen nodig om het seizoen uit te spelen. De problemen van de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie werden eerder dit jaar verergerd toen een Amerikaanse investeerder zich terugtrok.

Algemeen directeur Laura van Leeuwen is dan ook blij met dit nieuws over het Maastrichts Collectief. 'Ze hebben de afgelopen weken aangegeven de door ons gevraagde financiële middelen beschikbaar te kunnen stellen, én de plannen te hebben om MVV aan een duurzame toekomst te helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.