Jong Oranje wacht onder meer clash met Duitsland op jeugd-EK

Reacties

Jong Oranje is donderdag bij de loting voor het EK Onder-21 ingedeeld in een groep met Duitsland, medegastheer Hongarije en Roemenië.

Jong Oranje wacht onder meer clash met Duitsland op jeugd-EK
© Pro Shots

De meeste aandacht zal ongetwijfeld uitgaan naar de confrontatie met Duitsland, dat in de voorronde achttien van de maximale 24 punten pakte. Met zeven goals was Anderlecht-speler Lukas Nmecha op dreef.

De ceremonie werd gehouden in het Zwitserse Nyon en was als gevolg van de coronapandemie een vrij sober online-evenement zonder toeters en bellen. Philippe Senderos (oud-speler van onder meer Arsenal, AC Milan en Valencia) had de eer om de loting te verrichten. Op de basis van de zogeheten 'UEFA Under-21 National Team Coefficient Rankings' zat Nederland in Pot 2. Spanje, Duitsland, Frankrijk en Engeland maakten deel uit van Pot 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jong Oranje plaatste zich voor het eindtoernooi door als winnaar te eindigen in een groep met Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar. Met 27 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 46-5 noteerde de ploeg van Erwin van de Looi zeer fraaie cijfers.

Het EK kent een vrij ongebruikelijke en volgens de UEFA 'unieke' opzet. Tijdens de interlandperiode in maart (24-31 maart) wordt de groepsfase afgewerkt. De toptwee van elke poule kwalificeert zich voor de knock-outfase, die tussen 31 mei en 6 juni plaatsheeft. Jong Oranje speelt zijn groepsduels in Hongarije. Slovenië is de mede-organisator.

Voor Jong Oranje wordt het de eerste deelname aan het EK Onder-21 sinds 2013. Destijds strandde de ploeg van toenmalig coach Cor Pot in de halve finale. Een goal van Fabio Borini deed Nederland toen de das om tegen Italië. Liefst zeventien van de 23 spelers in die selectie kwamen ooit uit in het grote Oranje. Alleen Florian Jozefzoon, Kelvin Leerdam, Mike van der Hoorn, Bram Nuytinck, Danny Hoesen en Nick Marsman staan op nul A-interlands.

In 2019 triomfeerde Spanje op het EK Onder-21 door in de finale Duitsland terug te wijzen: 2-1. Speler van het Toernooi werd Fabián Ruiz en Luca Waldschmidt maakte de meeste treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.