De oplossing van Van de Looi: 'Talenten kunnen ook twee EK's spelen'

Reacties

Jong Oranje gaat een bijzonder voetbaljaar tegemoet, met een in tweeën geknipt EK én het vooruitzicht richting de eindronde van het grote Oranje. Zo kan het EK met Jong Oranje gezien worden als een voorbereiding op het Europese eindtoernooi met het Nederlands elftal.

De oplossing van Van de Looi: 'Talenten kunnen ook twee EK's spelen'
© Pro Shots

Jong Oranje kwalificeerde zich al in een eerder stadium op overtuigende wijze voor het EK van 2021. De Nederlandse talenten behoren tot de titelkandidaten, maar de weg naar het toernooi in Slovenië en Hongarije zit vol hobbels. De UEFA besloot eerder de eindronde op te knippen in twee delen. Van 24 tot en met 31 maart worden de poulewedstrijden gespeeld, op 31 mei begint de knock-outfase.

Het levert coach Erwin van de Looi niet alleen een zeer korte voorbereidingstijd met Jong Oranje op, er moet ook nog harder nagedacht worden over het selectiebeleid. Het uitgestelde EK begint voor het Nederlands elftal immers alweer in juni. ' Het is prachtig als spelers bij het Nederlands elftal zitten, maar het zou tegelijkertijd voor veel jongens goed zijn als ze een EK spelen', doelt hij op spelers als Calvin Stengs, Owen Wijndal, Sven Botman en Teun Koopmeiners. Zij zweven op dit moment tussen een vaste plek bij Jong Oranje en aansluiten bij het Nederlands elftal in.

Van de Looi ziet ook een andere oplossing voor de eerder genoemde talenten. 'We weten allemaal dat als Calvin in vorm is, hij het verschil kan maken. Zo hebben we nóg wel een paar voetballers. Talenten kunnen komende zomer ook twéé EK’s spelen', denkt de coach. 'Wij spelen eerst in maart, vervolgens is de knock-outfase. Dan kan het ook in één wedstrijd afgelopen zijn. Voor sommige jongens kan dit een prima voorbereiding zijn voor het EK met Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.