Jong Oranje krijgt kans EK-eerherstel tegen Portugal en Noorwegen

Reacties

Jong Oranje weet welke weg het moet afleggen om zich te plaatsen voor het EK van 2021 in Hongarije en en Slovenië. Het Nederlands beloftenteam is dinsdag bij de loting gekoppeld aan Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar.

Jong Oranje krijgt kans EK-eerherstel tegen Portugal en Noorwegen

Nederland greep eerder dit jaar nog naast kwalificatie voor het EK van 2019 in Italië en San Marino. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi eindigde in Groep 4 op de tweede plaats achter Engeland, maar behoorde met achttien punten niet tot de beste nummers twee die naar de play-offs gingen.

Jong Oranje won in 2006 en 2007 nog glansrijk de EK's in Portugal en in eigen land, maar sindsdien valt er weinig te genieten. Kwalificatie voor de toernooien van 2009 en 2011 mislukten. In 2013 werd in Israël de halve finale bereikt, maar dat is tot nu toe ook de laatste keer dat het Nederland Onder-21 op een EK stond. In 2015 en 2017 was Jong Oranje er niet bij, net als in 2019.

Van de Looi was dit jaar al bezig met een verjongingskuur bij zijn team. Voor het oefenduel met Jong Duitsland in november haalde hij negen debutanten bij de selectie: Dani de Wit (Ajax), Kaj Sierhuis (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Armando Obispo (PSV), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Jay-Roy Grot (VVV-Venlo).

De kwalificatie voor het EK van 2021 vindt plaats tussen maart 2019 en oktober 2020, terwijl de play-offs in november 2020 op het programma staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.