Debutantenbal bij Jong Oranje: Chong en Markelo krijgen oproep

Reacties

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft liefst negen debutanten opgenomen in zijn selectie voor het oefenduel met Jong Duitsland van 16 november.

Debutantenbal bij Jong Oranje: Chong en Markelo krijgen oproep

Het gaat om Dani de Wit (Ajax), Kaj Sierhuis (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Armando Obispo (PSV), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Jay-Roy Grot (VVV-Venlo).

Van de Looi zet in op spelers die na 1 januari 1998 zijn geboren. Die mogen immers nog uitkomen op het EK Onder-21 in 2021, het eerstvolgende toernooi waaraan de ploeg kan deelnemen. Jong Oranje schittert in 2019 door afwezigheid op het EK, net zoals het al ontbrak in 2015 en 2017.

Justin Hoogma en Carel Eiting behoorden wel tot de voorselectie, maar haken wegens blessureleed af. De negentienjarige Markelo zat niet in de voorselectie. De verdediger annex middenvelder komt uit voor de beloften van Everton, dat hem oppikte bij FC Volendam. Chong, die dit seizoen al eens deel uitmaakte van de selectie van Manchester United, zat wél in de voorselectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.