Jong Oranje: Boadu debuteert, Ihattaren houdt de boot af

Myron Boadu is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De spits wordt daarmee beloond voor zijn uitstekende vorm bij AZ door bondscoach Erwin van de Looi. Een opvallende afwezige in het 23-koppige keurkorps is Mo Ihattaren.

Jong Oranje: Boadu debuteert, Ihattaren houdt de boot af

De zeventienjarige belofte beleeft momenteel zijn grote doorbraak bij PSV, maar is op eigen verzoek niet opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Ihattaren is ook benaderd door de Marokkaanse voetbalbond en wil in alle rust nadenken over zijn toekomst als international. Daarom heeft hij de KNVB laten weten nu niet voor Jong Oranje te willen spelen, zoals hij de Marokkaanse bond heeft aangegeven ook niet beschikbaar te zijn voor dat land.

'Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd', reageert Van de Looi op de afwezigheid van Ihattaren. Door de afzegging van de aanvallende middenvelder is Boadu de enige debutant in de selectie voor de wedstrijd tegen Jong Cyprus op 10 september.

Selectie Jong Oranje:

Doel: Jan Hoekstra (FC Groningen), Maarten Paes (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax)

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Dani de Wit (AZ), Noa Lang (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (Barcelona), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Cody Gakpo (PSV)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren