Jong Oranje-beul en finalespecialist Duitsland wint EK Onder-21

Reacties

Jong Duitsland heeft zondagavond het EK Onder-21 gewonnen. In de aantrekkelijke finale (de derde op rij voor de Duitse talenten) werd Jong Portugal geklopt. En dus kan Jong Oranje in ieder geval zeggen dat het is uitgeschakeld door de latere kampioen.

Jong Oranje-beul en finalespecialist Duitsland wint EK Onder-21
© Pro Shots
Duitsland O21
Duitsland O21
1 - 0
Portugal O21
Portugal O21

In 2017 én in 2019 ging de finale van het EK Onder-21 tussen Jong Spanje en Jong Duitsland, beide landen wonnen één keer. Diezelfde eindstrijd had zondag in de Sloveense hoofdstad Ljubljana zomaar voor de derde keer op rij gespeeld kunnen gaan worden, maar Jong Portugal hield de Spanjaarden eerder deze week uit de finale (1-0). Jong Duitsland redde het dus wel, het verhaal van de ploeg van trainer Stefan Kuntz is bekend.

Onze oosterburen eindigden in de poulefase achter Jong Oranje als tweede, rekenden in de kwartfinale in een thriller (na strafschoppen) vervolgens af met Jong Denemarken, waarna in de halve eindstrijd wederom Jong Oranje de tegenstander was. Dat duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de Duitsers. En dus stond Jong Duitsland in tegenstelling tot de leeftijdgenoten van Spanje wél voor de derde keer op rij in de finale.

Fraaie goal
En net als in 2017 wonnen de Duitsers met 1-0, dit keer in een zeer vermakelijke finale. De goal had al voor rust kunnen vallen, maar nadat Florian Wirtz (de absolute plaaggeest van Jong Oranje) de lat raakte, slaagde spits Lukas Nmecha er niet in om te scoren. De lukte de aanvaller van Manchester City (afgelopen seizoen verhuurd aan Anderlecht) vrijwel direct na rust wél. Na een heerlijk passje van Ridle Baku bleef hij koel, hij nam de bal in zijn aanname mee voorbij de Portugese keeper, waarna hij de bal knap binnenschoot.

Die fraaie goal bleek de enige treffer van de wedstrijd, aangezien beide ploegen in het restant van het leuke duel niet meer tot scoren kwamen. Voor Jong Portugal betekende het de derde finale op het EK, maar die gingen allemaal verloren. In 2015 was Zweden na strafschoppen te sterk, in 1994 werd verloren van Italië. Nu ging het dus mis tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.