Jong Feyenoord moet toetreding tot voetbalpiramide voorlopig uitstellen

Reacties

Feyenoord wordt ook komend seizoen niet door een beloftenelftal vertegenwoordigd in de voetbalpiramide. Zaterdag verloor Jong Feyenoord van Jong Almere City FC, dat daardoor landskampioen werd bij de beloften en mag hopen op een plek in de Jack's League (Tweede Divisie).

Jong Feyenoord moet toetreding tot voetbalpiramide voorlopig uitstellen
© Pro Shots

Vorige week kroonden de Rotterdamse beloften zich tot voorjaarskampioen, waarna het met najaarskampioen Almere City zou strijden om het algehele kampioenschap. De bezoekers startten uitstekend, want al na zes minuten zette Tijmen Wildeboer de ploeg van trainer Hedwiges Maduro (foto) op voorsprong. Almere City moest vanaf de 76ste minuut met tien man verder na een rode kaart voor Layee Kromah, maar sleepte de overwinning desondanks over de streep.

Almere City wacht nu hoogstwaarschijnlijk een tweeluik met Jong FC Volendam om een plekje in de Jack's League. Dan mogen de Volendamse beloften niet bij de eerste negen eindigen. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg van trainer Kiki Musampa vijftiende met acht punten achterstand op nummer negen Quick Boys. De kans dat Jong FC Volendam lager eindigt dan de zestiende plaats is erg klein, aangezien nummer zeventien GVVV acht punten minder heeft. Rechtstreekse promotie lijkt er dus sowieso niet in te zitten voor Jong Almere City.

Als Jong Almere City erin slaagt om ten koste van Jong FC Volendam een plekje in de Jack's League af te dwingen, zou het een jaar later zelfs kunnen promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie. Al moet er dan ook wel een hele hoop gebeuren. Allereerst moet de hoofdmacht van Almere City dan promoveren naar de Eredivisie, aangezien beide teams niet in dezelfde divisie kunnen uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Jong Almere City
Meer over Jong Almere City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.