Jong Ajax verspeelt tegen laagvlieger RKC eerste punten

Jong Ajax heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Jupiler League. Op De Toekomst kwam de ploeg van trainer Michael Reiziger niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Bij Ajax ontbrak de zieke nieuwkomer Maximilian Wöber, terwijl Daley Sinkgraven nog niet fit genoeg was om in actie te komen. Luis Orejuela stond wel in de basis, net als onder anderen Mateo Cassierra en Kostas Lamprou.

De wedstrijd was net tien minuten oud toen de ploegen alweer naar de kleedkamer werden gestuurd vanwege onweer in Amsterdam. Eenmaal hervat maakte Jong Ajax een matige indruk tegen RKC, dat de beste kansen kreeg, maar acht minuten voor rust toch op achterstand kwam.

Carel Eiting draaide knap weg bij zijn tegenstander, hield hem vervolgens op kracht van zich af en schoot hard raak: 1-0. RKC mocht na de goal blij zijn dat de van SC Heerenveen overgekomen Dennis Johnsen twee prima mogelijkheden onbenut liet.

De gelijkmaker van RKC viel tien minuten na rust tamelijk onverwacht. Een indraaiende vrije trap werd slecht weggewerkt door Jong Ajax, waarop de bal voor de voeten van Henrico Drost viel. De verdediger twijfelde geen moment en haalde de trekker over: 1-1.

Jong Ajax kreeg via Noussair Mazraoui, Cassierra en uitblinker Johnsen nog prima kansen op de 2-1. Gescoord werd er echter niet meer. De Amsterdammers staan na de remise na vier wedstrijden gedeeld eerste met tien punten. RKC is met twee punten hekkensluiter.