Jong Ajax laat uithangbord Alkmaarse talentenfabriek ontsnappen

Jong AZ is donderdag ontsnapt aan een nederlaag. Jong Ajax incasseerde in de slotfase de Alkmaarse gelijkmaker.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

AZ kan bogen op een zeer goede opleiding. De Alkmaarse talentenfabriek draait op volle toeren, met de beloftes als mooi en succesvol uithangbord in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Maarten Martens heeft dit seizoen z'n ontluikende kwaliteiten gekoppeld aan resultaten met een hoge klassering als bewijs.

Maar na de verrassend uitglijder tegen TOP Oss dreigde Jong AZ donderdag de tweede tegenvaller in minder dan een week tijd te moeten incasseren. Kort voor rust zette Christian Rasmussen Jong Ajax op het goede spoor. De Deense aanvaller kwam vanaf rechts naar binnen en schoot raak.

Jong AZ had daar voor rust weinig tegenin kunnen brengen. In de tweede helft dook de Alkmaarse ploeg wel verschillende keren dreigend op voor het Amsterdamse doel. Sulyman Allouch raakte de lat, waar Iman Griffith stuitte op doelman Tom de Graaff.

In de 82ste minuut werd Jong AZ een helpende hand geboden. Ajacied Warmerdam ging in de fout in een duel met invaller Finn Stam en moest die actie bekopen met een strafschop. Verse kracht Damienus Reverson ontfermde zich met succes over deze buitenkans; 1-1.

Door het gelijkspel bleef het verschil tussen Jong AZ en Jong Ajax zes punten in Alkmaars voordeel.