Jones complimenteert Van Bronckhorst: 'Weinig spelers klaagden over hem'

Reacties

Voormalig Feyenoord-keeper Brad Jones is erg lovend over Giovanni van Bronckhorst, die donderdag trainer werd van Rangers FC. De Australiër denkt dat de Schotten een goede zet hebben gemaakt door de Nederlander aan te stellen.

Jones complimenteert Van Bronckhorst: 'Weinig spelers klaagden over hem'
© Pro Shots

Jones verbleef twee jaar bij Feyenoord, de club waarmee hij in 2017 onder Van Bronckhorst kampioen werd. Zodoende weet de keeper dat de coach onder druk kan presteren. 'Die laatste weken waren niet makkelijk', blikte hij met BBC Scotland terug op het seizoen 2016/17. 'De druk nam gigantisch toe en in de laatste maand snakten de fans naar succes. Daar kwam koele kikker Gio bij kijken. Hij veranderde niets, hij keek gewoon naar dezelfde mensen die het in dat seizoen goed deden en zij zouden Feyenoord wel veel goeds opleveren volgens hem. Dat pakte precies zo uit', is Jones lovend.

De goalie, met tachtig Eredivisie-wedstrijden op zijn cv, verwacht dat Van Bronckhorst gaat slagen in Schotland. 'We hadden bij Feyenoord niet de makkelijkste spelersgroep, we hadden wat karakters. Maar als spelers willen werken voor een coach, is dat heel belangrijk. Hij is oprecht en makkelijk in de omgang, maar tegelijkertijd verdiende hij het respect dat een coach nodig heeft. Weinig spelers klaagden over hem, of ze speelden of niet. Dat is echt niet altijd het geval', sluit Jones af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.